Világvége helyett új világ – konferencia a digitális átállásról

Senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy kedvenc csatornáját, vagy éppen kedvenc tv-műsorát a földi sugárzás helyett hamarosan már csak digitálisan tudja elérni.

monoszkop

 

Az EU-ban 2006-óta folyik a digitális átállás, amelyről kétnapos konferencia kezdődik március 19-én a Velencei tónál.

A rendezvényen a szakma kiválóságai mellett műsorközvetítő cégek vezetői és politikusok is jelen lesznek.

Hollandia volt az első uniós ország, ahol bevezették az analóg műsortovábbítás helyett a digitális földi sugárzást, majd nemsokára következett Svédország, Finnország. 2007-ben Németország is áttért az analóg helyett a digitális adásokra.

Persze sehol sem ment egyszerűen a folyamat, mindenhol sok kérdés merült fel, mind a lakosság (fogyasztók), mind pedig az adások sugárzóinak részéről.

Magyarországon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felel az átállásért. Az NMHH szakmai támogatásával a Korrektúra Kft. szervezi a konferenciát a Velencei-tó partján épült Resort & Spa Hotelben: Digitális Korrektúra 2013 – Világvége helyett új világ címmel.

A találkozó interaktív fórumot biztosít mindazon cégek számára, akik érintettek az átállásban. Ilyenek például az MTVA és csatornái, vagy a TV2 és az RTL Klub, akik továbbra is ingyenesen teszik elérhetővé műsoraikat, csak egy jóval korszerűbb, jobb kép és hangminőséget eredményező sugárzási módszerrel. A változásokkal kapcsolatban rengeteg kérdés merülhet fel, de a szervezők remélik, hogy az előadásokkal, pódiumbeszélgetésekkel tisztázni tudják a szolgáltatók és a nézők számára az átállás részleteit, valamint az összes kérdésre megadják vagy megtalálják a válaszokat.

A velencei rendezvény választ adhat arra is, hogyan hasznosítja az állam a felszabaduló analóg frekvenciákat, hiszen a frekvenciák értékesítésével jelentős bevételhez juthat az ország.

Forrás: IP

Leave a Comment