Vidéken folytatódott a Meet the Scientist programsorozat

Folytatódik a műszaki és természettudományokat népszerűsítő Meet the Scientist (Találkozz a természettudóssal) programsorozat, amely előadásain a középiskolások egykori Fulbright-ösztöndíjas kutatókkal és szakterületükkel ismerkedhetnek meg.

scientist

 

A rendezvénysorozat első vidéki helyszínén, a szegedi Ságvári gimnáziumban Mogyorósi Péter, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) regionális igazgatója elmondta, a programot a MISZ, a Magyar Fulbright Bizottság és az USA nagykövetsége indította el 2010 őszén azzal a szándékkal, hogy a diákok a tantermitől eltérő körülmények között is találkozhassanak a tudománnyal.

A kezdeményezés célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése a középiskolások körében. A program eddig 28 középiskolába jutott el, ahol mintegy két és fél ezer diák hallgathatta meg a természet- és a műszaki tudományok területén dolgozó, korábbi Fulbright-ösztöndíjasok előadásait, és láthatta a Csodák Palotája munkatársainak látványos kísérleteit – közölte a szakember. Az előadásokból azonban ennél sokkal többen tanulhattak, hiszen az azokról készült videofelvételeket a világhálón is közzéteszik.

A rendezvénysorozat 2013 első félévében hat fővárosi és négy vidéki – a szegedi mellett a debreceni, a hajdúböszörményi, a püspökladányi – középiskolába látogat el – tudatta a kutató.

Forrás: MTI

Leave a Comment