Ultra HD adatátviteli technológiát mutatott be az LG az MWC-n

Az idei Mobil Világkongresszuson (MWC) mutatkozott be az LG Electronics vezeték nélküli Ultra HD átviteli technológiája.

World First Wireless Ultra HD Transmission

 

Ez az újgenerációs mobilfunkció a vezeték nélküli adatátvitel segítségével, valós időben jeleníti meg a játékokat és az okostelefon egyéb tartalmait az Ultra HD TV-ken.

Az LG innovatív vezeték nélküli Ultra HD adatátviteli technológiájának köszönhetően a felhasználók a legújabb Ultra HD TV-ken is nézhetik kedvenc mobilos tartalmaikat – mondta Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója.

A vezeték nélküli Ultra HD adatátviteli technológia a korábbi mobil videotömörítő és adatátviteli rendszereknél gyorsabban és gördülékenyebben továbbítja a TV-re az okostelefon multimédiás tartalmait. Az LG újgenerációs mobilfunkciója mindezt minimális késleltetés és adatvesztés mellett, az általánosan használt WiFi adatátvitel segítségével éri el. A tökéletes képminőség érdekében a rendszer az adatátvitel során automatikusan a megjelenítéshez használt TV felbontásához igazítja a multimédiás tartalmat.

Az LG vezeték nélküli Ultra HD adatátviteli rendszere emellett kevesebb, mint fele annyi energiát fogyaszt a hasonló átviteli technológiák fogyasztásához képest, amely az okostelefon processzorára és más hardveres erőforrásaira jutó alacsonyabb terhelésének köszönhető.

Forrás: IP

Leave a Comment