Újra magyar cég Európa tíz legjobbja között

Európa tíz legjobb vállalkozása közé sorolták a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-t és tulajdonos vezérigazgatóját, Deák Györgyöt az European Business Awards “Az Év Vállalkozója” díjának rangsorában.

biofilter

 

A kiemelkedő és innovatív vállalati teljesítményt elismerő díjakért folyó versenyben Európa 29 országából több mint 600 európai vállalkozás vett részt.

Az European Business Awards (EBA) szakmai zsűrije “Az Év Vállalkozója” kategóriájának tíz legjobbja közé ismét beválasztott egy magyar céget is. Tavaly a Lipóti Pékség és vezetője, Tóth Péter kiemelkedő teljesítményét ismerték el azzal, hogy beválogatták a rangos verseny tíz fős döntőjébe. Az idén a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-t vezető Deák Györgyöt sorolták a tíz legjobb európai vállalkozó közé.

Az European Business Awards (EBA) 2007 óta díjazza a kiemelkedő vállalati és egyéni teljesítményt Európa-szerte. Az RSM International hálózat ­­- amelynek az RSM DTM Hungary is tagja – 2011-ben állt e program mellé az EBA keretein belül “Az Év Vállalkozója” díj támogatásával, amely a vállalkozó kifejezés pozitív töltetét elismerve, olyan ember, csapat, közösség, szervezet teljesítményét díjazza, aki valami újat tud alkotni, innovációra képes. 2011 óta az RSM DTM Hungary is részt vesz a legjobb, leginkább elismerésre méltó teljesítményű hazai vállalkozások és vezetőik felkutatásában.

A válogatás első fordulójából húsz magyar vállalkozás jutott tovább. A Bioflter és a Lipóti Pékség példája azt mutatja, hogy folyamatos megújulás és lankadatlan erőfeszítések révén számottevő bővülést lehet elérni nehéz gazdasági környezetben is – véli Kalocsai Zsolt az RSM DTM Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A Biofilter Zrt. sikerének kulcsa, hogy egy társadalmi kérdésre adott jó választ: országos hálózatot épített ki hulladékanyagok (elsősorban használt sütőolaj) begyűjtésére, amelyekből innovatív technológiákkal energia termelhető. A cég üzletfilozófiája a kezdetektől a jó ötletekre, az innovációra, a piaci igényekre adott válaszokra, a folyamatos megújulásra, fejlesztésre és a továbblépési lehetőségek keresésére épül. Deák György vezérigazgató elmondta:  környezetvédelmi társadalmi vállalatként működő, 23 éve indult vállalkozás ma közel kétszáz embernek ad munkát. Míg az első évben 36, mostanra már 4 ezer tonna használt sütőzsiradék környezetszennyező hatását akadályozta meg.

A szektor, amelyben jelen vagyunk, és amelynek piacvezetői lehetünk, számos kihívást tartogatott számunkra az elmúlt évtizedekben, és tartogat folyamatosan – mondta Deák György.

A feldolgozó, újrahasznosító piac hirtelen kapacitás növekedését és a kialakuló tudatos fejlődését kellett összeilleszteni a különböző területeken kialakuló kibocsájtási és hulladék elszámolási kötelezettségekkel, ehhez a Biolfilternek komoly pénzügyi, logisztikai és üzemi kapacitást kellett létrehoznia. A cég jelenleg országos logisztikai begyűjtő hálózattal, két magyarországi feldolgozó üzemmel és négy telephellyel rendelkezik, valamint sikeres franchise hálózatot működtet Görögországban és Romániában.

Az EBA díjakért folyó versenyben az első fordulón kiválasztott több mint 600 pályázó közül minden kategóriában kiválasztották a tíz legjobb társaságot, amelyek közül a megmérettetés végső állomásaként a szakmai zsűri idén áprilisban választja ki a győztes céget.

 

European Business Awards (EBA) 2012, az “Év vállalkozója” kategória tíz legjobb vállalkozása

  • Biofilter Környezetvédelmi Zrt. – Magyarország
  • Bonnyfood A.Ş. – Törökország
  • HintTech – Hollandia
  • LAMDA Hellix Data Centers – Görögország
  • Masmovil – Spanyolország
  • Michael Henriksen Holding A/S – Dánia
  • MindZet – Dánia
  • Netigate – Svédország
  • PARAVAN GmbH – Németország
  • The Cambridge Satchel Company – Egyesült Királyság

Forrás: IP/RSM DTM

Leave a Comment