Újabb pályázatok a Nemzeti kiválóság program keretében

Újabb oktatói-kutatói pályázatokat írt ki a kormány a Nemzeti kiválóság program keretében, az ösztöndíjak összege elérheti a havi egymillió forintot is – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) az MTI-vel.

Nemzeti kiválóság program

 

A közlemény szerint a Társadalmi Megújulás Operatív Programban, az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló projektek keretében kialakított átfogó ösztöndíjrendszerrel a kormány hozzájárul a hazai kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek megerősítéséhez, a minőségi felsőoktatás és képzés fejlesztéséhez.

A külföldön dolgozó, magyar állampolgárságú fiatal oktató-kutatóknak kiírt Szent-Györgyi Albert hazahívó posztdoktori ösztöndíjra a műszaki, a matematikai, az informatikai tudományok, továbbá a természettudományok és az élettudományok területén lehet pályázni 6-16 hónapos támogatási időszakra. Azok pályázhatnak, akik még nem töltötték be a 45. életévüket, nyolc évnél nem régebbi doktori oklevéllel rendelkeznek. Feltétel még a minimum 24 hónapja tartó külföldi munkavégzés, kutatás. Az ösztöndíj havi összege ötszázezer forint.

A külföldön dolgozó, magyar állampolgárságú oktató-kutatóknak kiírt Szent-Györgyi Albert hazahívó ösztöndíj tapasztalt kutatóknak elnevezésű támogatásra a műszaki tudományok, a természettudományok, a matematikai, informatikai tudományok, valamint az élettudományok területét képviselő oktató-kutatók pályázhatnak szintén 6-16 hónapos támogatási időszakra. Pályázati feltételek: be nem töltött 60. életév, nyolc évnél régebbi doktori oklevél, minimum 24 hónapja tartó külföldi munkavégzés, kutatás. Az ösztöndíj havi összege egymillió forint.

A két új pályázat kiírása csütörtöktől tölthető le a KIH honlapjáról.

A KIH utalt arra: az újonnan meghirdetett ösztöndíjak mellett a programba továbbra is várják a még aktuális kiírások pályázóit. Az érdeklődők január 22-ig pályázhatnak az Eötvös Loránd hallgatói ösztöndíjra (mesterszakos hallgatók), a Jedlik Ányos doktorjelölti ösztöndíjra (doktorjelöltek), és a Magyary Zoltán posztdoktori ösztöndíjra (hazai fiatal oktató-kutatók).

Február 28-ig adhatók be pályázatok a Határon túli fiatal oktató-kutatói ösztöndíjra, a Határon túli tapasztalt oktató-kutatói ösztöndíjra, illetve február 11-ig az Andrássy Európa-ösztöndíj fiatal oktató-kutatóknak elnevezésű felhívásra.

A részletes pályázati kiírások és a hozzájuk tartozó dokumentumok a KIH honlapján érhetők el.

Forrás: MTI

Leave a Comment