Újabb fejlesztésbe kezd a VariaTech Consulting

Olcsó PC-ken használható, Windowsra épülő fejlesztői környezetet kíván létrehozni a VariaTech Consulting. 

windows

 

Megtartotta nyitórendezvényét a „BX Mobile Framework fejlesztése a VariaTech Consulting Kft. vállalati innovációja céljából” című, az Új Széchenyi Terv Tudomány-Innováció Programja keretében támogatott, 81 563 515 Ft összköltségvetésű GOP-1.3.1-11/B-2012-0044 számú projekt vezetősége.

A Variatech Consulting Kft. az SAP egyetlen magyarországi (ISV) fejlesztőpartnereként az SAP Business One szoftvercsomaghoz illesztett kiegészítő megoldások fejlesztésében nagy tapasztalattal rendelkező szakcég. A magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező VariaTech 2004 óta foglakozik olyan modern fejlesztőeszközök készítésén, amelyek segítségével gyorsabban és hatékonyabban képes vállalatirányítási rendszerekhez csatlakozó üzletági megoldásokat fejleszteni.

A nagy mobileszköz- gyártók (Nokia-Microsoft, Apple, Android) az egymással folytatott piaci versenyben olyan felhasználóifelület-megoldásokat alkalmaznak, amelyek egymással inkompatibilisek, így napjainkban nem lehet olyan mobilszoftvert írni, ami ugyanazzal a kódbázissal többféle eszközön is futtatható lenne. A HTML5 egy kísérlet arra, hogy több platformos felhasználóifelület-technológiát adjon a mobil rendszerek fejlesztőinek, de nem igazán alkalmas gazdag funkcionalitású, nagy interaktivitású gyors felhasználói felületek számára. A HTML5-implementációk is jelentősen eltérhetnek, és a HTML5- architektúra csak olyan környezetben alkalmazható, ahol van nagy adatátviteli sebességre képes mobil telefonhálózat, és olyan erős a mobil eszköz, hogy a komplex alkalmazások HTML5 + JavaScript megoldásai felhasználóbarát sebességgel működjenek. A legtöbb mobil alkalmazással szemben az is követelmény, hogy “térerő” nélküli területen is lehessen alkalmazni. A HTML5 + JavaScript alaptechnológia nem jelenti azt, hogy ne lenne alkalmas mobilrendszerekhez, hanem megfelelően architektúrált és kipróbált technológia és framework nélkül csak sikertelen mobilprojektet lehet velük összehozni.

A projekt célkitűzése az, hogy olyan olcsó Windows személyi számítógépeken használható fejlesztői környezetet hozzon létre, ahol egyetlen magas-szintű programnyelvet, egyetlen felhasználóifelület- tervező és – definiáló technológiát egyetlen hálózati kommunikációs interfészt és egységes elérési felülettel rendelkező lokális adatbázis technológiát lehessen alkalmazni olyan mobil megoldások fejlesztésére, amelyek valamennyi elterjedt mobil eszközön opcionálisan off-line üzemmódban is működni tudjanak. A projektben ennek megvalósítási lehetőségének kutatása történik, a BX MOBILE FRAMEWORK prototípus rendszer kerül kifejlesztésre, a programcsomag mobil alapú fejlesztői keretrendszerét kutatják- nyilatkozta Tóth Gábor, a VariaTech Consulting Kft. ügyvezetője.

A marketing-tanácsadásban és a fejlesztés piacra jutásában közreműködő DBH Project Management Kft. ügyvezető igazgatója, Kurtán Zoltán szerint a hazai feltörekvő vállalkozások számára a gazdasági válság ellenére jövedelmező megoldás lehet, ha a meglévő innovációs potenciáljukat jobban kihasználják és képesek a saját jövőjükbe befektetni.

Forrás: IP

Leave a Comment