Új szolgáltatóközpontot létesít a Systemax Budapesten

A Systemax EMEA európai, közel-keleti és afrikai piacokért felelős Páneurópai Technológia Termékcsoportja új szolgáltatóközpontot nyit tavasszal Budapesten – jelentette be a cég és a Nemzetközi Külgazdasági Hivatal (HITA) Budapesten.

 

A számítástechnikai cikkeket és alkatrészeket forgalmazó amerikai vállalat terjeszkedését a páneurópai térségben támogatni hivatott budapesti központ a tervek szerint az idén tavasszal nyílik meg a Corvin sétányon.

Az alkalmazottak száma az év végéig várhatóan eléri a kétszázat. A szolgáltatóközpont back-office és adminisztratív feladatok ellátásával támogatja majd a Systemax európai terjeszkedését, egyúttal a Systemax kelet-közép-európai értékesítési és marketing tevékenységének is helyszínt biztosít.

A projekt a Systemax és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal együttműködése eredményeként valósult meg. Pim Dale, a Systemax Európai Technológia Csoportjának vezérigazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Budapest ideális helyszín bővülő európai tevékenységük támogatására, különösen, mert a magyar piacon nagyon jól képzett a munkaerő. Számos tényezőt kellett mérlegelniük, és ebben az egyik legfontosabb a munkaerő nyelvtudása volt.

Tájékoztatása szerint Budapesten a kedvező infrastruktúrának és üzleti környezetnek köszönhetően már hetven nemzetközi szolgáltató központ működik, amelyek együttesen több mint 30 ezer, főként magasan képzett fiatal munkavállalót alkalmaznak. A Systemax EMEA Technológiai Csoportjának árbevétele 2011-ben meghaladta az 1,1 milliárd dollárt.

Forrás: IP/MTI

 

Leave a Comment