Új LTE-telefonokat visz Barcelonába az LG

Hétfőn kezdődik Barcelonában a világ legnagyobb mobiltelefonos expója, a Mobil Világkongresszus (MWC). Az LG 4G/LTE hálózatokra tervezett Optimus F sorozatát is bemutatja Barcelonában.

LG Optimus F5 Black & White

 

 

Az LG iparágvezető LTE megoldásaival felvértezett Optimus F sorozat a prémium felhasználói élmény mellett a 4G/LTE hálózatok sebességét is biztosítja a nagyközönség számára. A barcelonai kiállításon két új készülék, az Optimus F5 és az Optimus F7 globális bemutatója várható.

Az LG Optimus F5 4,3 hüvelykes IPS kijelzővel, 1,2 GHz-es kétmagos processzorral, valamint a kategóriájában legnagyobb, 2150 mAh kapacitású akkumulátorával rendelkező 4G/LTE okostelefon. Nagyobbik testvére, az LG Optimus F7 4,7 hüvelykes, True HD felbontású IPS kijelzőt és 1,5 GHz-es kétmagos processzort, és a hosszantartó használat érdekében 2540 mAh-s nagykapacitású akkumulátort kapott. Mindkét készülék az Android Jelly Bean 4.1.2-es operációs rendszerrel érkezik, és olyan, korábban csak az LG prémiumkategóriás készülékeiben elérhető speciális funkciókat is kínál, mint a továbbfejlesztett QSlide technológia és a valósidejű zoom.

A továbbfejlesztett QSlide funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyszerre két alkalmazást futtasson teljes képernyős üzemmódban. A felhasználók saját igényeikhez igazíthatják a QSlide alkalmazások méretét, helyzetét és áttetszőségét. A QSlide-kompatibilis funkciók közé tartozik a videolejátszó, a böngésző, az emlékeztető, a naptár és a számológép. A korábban csak az Optimus G sorozatban megtalálható valósidejű zoom funkció immár az Optimus F5 és az Optimus F7 készülékekben is elérhető. A valósidejű zoomnak köszönhetően a felhasználó videónézés közben felnagyíthatja a kép bármely részét. Az Optimus F sorozatú készülékek további szolgáltatásai közül érdemes kiemelni még a QuickMemo jegyzeteket, a QTranslator fordítót, a Video Wiz videószerkesztőt, valamint a Safety Care biztonsági funkciókat.

Az Optimus F sorozat kiegyensúlyozott, jól felszerelt 4G/LTE okostelefon, amelyet az LG széles LTE szabadalmi portfóliójának és a felhasználói élményt fokozó innovatív szolgáltatásainak legjavával vérteztek fel – tájékoztatott Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója.

A dél-koreai gyártó az LTE szolgáltatások robbanásszerű elterjedésére számít idén, ezért az LG Optimus F sorozattal egyértelmű lehet a vásárlók számára is, hogy az LTE nem csupán az aktív tartalomfogyasztók és a technika rajongóinak kiváltsága, hanem mindenkié – tette hozzá Park.

Az LG Optimus F5 nemzetközi forgalmazása 2013 második negyedévében kezdődik meg Európában, amelyet hamarosan az LG Optimus F7 is követ. A pontos megjelenési időpontok és a készülékek ára későbbre várható.

Az Optimus F5 főbb jellemzői

 • Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.1.2
 • Processzor: 1,2 GHz-es, kétmagos
 • Kijelző: 4,3 hüvelykes (10,9 cm) IPS kijelző (256 ppi képpontsűrűség)
 • Méret: 126,0 x 64,5 x 9,3 mm
 • Memória: 8 GB / 1 GB RAM / microSD (max. 32 GB)
 • Kamera: 5 megapixeles, autofókuszos / 1,3 megapixeles
 • Akkumulátor: 2150 mAh

 

Az Optimus F7 főbb jellemzői

 • Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.1.2
 • Processzor: 1,5 GHz-es, kétmagos
 • Kijelző: 4,7 hüvelykes (11,9 cm) True HD IPS kijelző (312 ppi képpontsűrűség)
 • Méret: 131,7 x 68,2 x 9,6 mm
 • Memória: 8 GB / 2 GB RAM / microSD (max. 32 GB)
 • Kamera: 8 megapixeles, autofókuszos / 1,3 megapixeles
 • Akkumulátor: 2540 mAh

Forrás: IP

Leave a Comment