Tudomány hat másodpercben, avagy az első tudományos kiállítás a Vine-on

#6SecondScience Fair (azaz 6 másodpercnyi tudomány) néven a GE a világ első, videómegosztó portálon rendezett tudományos versenyét jelentette be.

Color-Changing-Milk

 

A Twitter videómegosztó mobil alkalmazásán, a Vine-on augusztus 8-tól 15-ig tartó rendezvény alatt a résztvevőknek egy tudományos témájú videót kell készíteniük a #6SecondScience hashtag alatt, és megosztani az alkotást a Twitteren.

A legjobb alkotásokat újból megosztják a Twitteren és a Vine-on, illetve felteszik egy Tumblr galériába.

A versenyhez az ihletet a GE első olyan, máig legsikeresebb Vine posztja adta, amely a #6SecondScience hashtag alatt került fel a portálra, és amely számos felhasználót ösztönzött arra, hogy otthonukban ők is kipróbálják a tejet ételszínezékkel vegyítő kísérletet.

A felhasználók által készített alkotások mellett a Vine olyan „hírességei” is készítenek videókat a témában, akik humoros, meglepő képi világú, kreatív videóikkal tettek szert ismertségre a platformon. A hét folyamán többek között Rudy Mancuso, Jordan Burt, Meagan Cignoli, Pinot és Jethro Ames teszi közé tudományos témájú videóját a #6SecondScience hashtag alatt.

Hogyan lehet részt venni a versenyen?

  • Töltsd le a Vine alkalmazást
  • Sűríts bele 6 másodpercbe annyi tudományt, amennyit csak bírsz
  • A #6SecondScience hashtaget használva mutasd meg zsenialitásod a világnak
  • Nézd meg a 6SecondScience.tumblr.com-on, hogy a te műved is felkerült-e!

Forrás: IP/GEreports.com

Leave a Comment