Többmilliárd forintos munkahelyteremtő beruházás a szombathelyi EPCOS-nál

A szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. 2011 júniusban 822 millió forint támogatást nyert a „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” programban az Új Széchenyi Terv keretében. A 3,3 milliárd forint összköltségvetésű projektben munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítik meglévő gyártókapacitásaikat.

EPCOS_GOP2 13

 

A Szombathelyen 1994-ben alakult EPCOS Kft. a TDK csoport tagjaként passzív elektronikai termékek gyártásával foglalkozik. Termékeik a világpiacon keresettek, így azokat világszerte értékesítik az elektronikai, járműipari, valamint energetikai szektorban tevékenykedő megrendelőik részére. A tervezett fejlesztés előtti gyártókapacitásaik kevésnek bizonyultak a piaci igények kielégítéséhez, így jelentősen bővítették azokat, köszönhetően többek között az elnyert uniós támogatással kiépítésre kerülő termelőkapacitásoknak.

Az összesen 3,346 milliárd forint összköltségvetésű projekt során 37 fő munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítik meglévő gyártókapacitásaikat. A komplex beruházás lehetőséget biztosít gyártókapacitásaik és a termékválaszték jelentős bővítésére. A fejlesztés bér-és járulék költséget, ingatlan beruházást, valamint eszközbeszerzést tartalmaz. A gyártott passzív elektronikai alkatrészeket a gazdaság számos területén alkalmazzák és jellemzően export piacokon kerülnek felhasználásra. A beruházáshoz 822 millió forint támogatást nyertek el az Új Széchenyi Terv segítségével.

Forrás: IP

Leave a Comment