Több száz millióból fejlesztett gyógypremixeket az Alpha-Vet

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. gyógypremix prototípusokat fejlesztett ki 281 millió forint beruházással, amelyhez 165 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.

gyogyszer
A kép illusztráció!

 

 

A gyógypremixek olyan állatgyógyászati készítmények, amelyek takarmányba keverve, gazdasági haszonállatok gyógykezelésére használhatók, állatorvosi rendelvényre. A hatféle granulált gyógypremix elsősorban a baromfifélék, nyulak és sertések légző- és emésztőszervi betegségeinek gyógykezelésére szolgálnak.

A poralapú gyógypremixekkel szemben az új granulált formula számos előnnyel bír, például nincs keserű íz, kisebb a környezeti terhelés és könnyebb a keverhetőség.

A projekt befejezését követően a laboratóriumi prototípusok üzemi gyártása is megkezdődhet. A cég reményei szerint a granulált gyógypremixek egy-két éven belül megjelenhetnek Magyarországon, valamint európai uniós és unión kívüli országokban is. Közleményük szerint a társaság ezekkel a termékekkel új piaci szegmenst tud megnyitni a gyógypremix piacokon, illetve fel tud zárkózni a multinacionális cégek hasonló minőségű termékeihez mind a hazai, mind a nemzetközi piacon.

A nyilvános céginformációk szerint az Alpha-Vet Kft. 2012-ben 11 milliárd forint árbevételt ért el, ebből 763 millió forint exportból származott. A belföldi értékesítés stagnált az előző évhez képest, míg a kivitel 40 százalékos emelkedést mutatott. A társaság 239 millió forint adózás utáni eredménnyel zárta a tavalyi évet, a nyereségből 150 millió forintot osztalékfizetésre fordított.

Forrás: MTI/IP

Leave a Comment