Több mint egy tucat ipari internetes előrejelző technológiát dob piacra a GE

A GE bejelentette, hogy 14 új ipari internetes előrejelző technológia dob piacra. Az új technológiák használatával a globális iparágak számos területen javíthatják eredményeiket: minimálisra csökkenthetik például a nem tervezett állásidőt, növelhetik termelékenységüket, javíthatják a megelőző karbantartás hatékonyságát, csökkenthetik üzemanyag-költségeiket és károsanyag-kibocsátásukat.

ge-internet

 

A GE által kifejlesztett megoldások a Predixen, az első ilyen jellegű ipari erőplatformon futnak majd, amely standard, biztonságos összeköttetést teremt a gépek, az ipari nagy adat és az emberek között. A GE emellett új partnerekkel – az AT&T-vel, a Ciscóval és az Intellel – bővíti hálózatát, ennek köszönhetően még tovább nő a gépek közötti vezetékes és vezeték nélküli összekapcsolhatóság.

Jeff Immelt, a GE elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az ipari adat nemcsak mennyiségileg nagy, hanem a legkritikusabb fontosságú és legösszetettebb nagy adat is egyben. Számunkra a legnagyobb kihívást – és egyben a legnagyobb lehetőséget is – az jelenti, hogy ezen adatok rendkívül biztonságos kezelésével és elemzésével jobb eredményekhez segítsük ügyfeleinket és a társadalmat. Hatékonyabb előrejelzést lehetővé tevő megoldásokat fejlesztünk ki, és olyan érzékelőket építünk be termékeinkbe, amelyek folyamatosan mérik a teljesítményt, így ügyfeleink komoly termelékenységnövekedést érhetnek el, végső fokon pedig nullára redukálhatják a nem tervezett állásidőt. Az ipari internet e teljesítmény megfigyelésével, előrejelzésével és korrigálásával segíti elő, hogy a légitársaságok, vasúttársaságok és erőművek maximális hatékonysággal működjenek.”

A GE immár 24 előrejelző megoldást kínál az ügyfelek számára, ebből 14-et ma dobott piacra. A megoldások az eszköz- és az üzemeltetés-optimalizálást szolgálják azáltal, hogy rugalmasabb módszereket kínálnak a gépek és a teljes üzemeltetés menedzselésére: elősegítik a hatékonyabb működést, a kisebb fogyasztást, a hatékonyabb karbantartást, illetve a nem tervezett állásidő minimalizálását.

A különféle iparágakban tevékenykedő ügyfelek már tavaly is komoly hatékonyságjavulást értek el. A St. Luke Egészségügyi Központban például – ahol a GE szoftverével kezelik és elemzik a beteg- és a berendezésadatokat – 51 perccel csökkent az ágyváltások átfutási ideje, emellett a betegvárakozási idő is lecsökkent.

A Gol Légitársaság repülési útvonalainak hatékonyabb nyomon követésére, elemzésére és módosítására használja a szoftvert, ami becslésük szerint 90 millió dollár megtakarítást hoz számukra az elkövetkező öt évben.

Az idén piacra dobott első tíz termék eddig már 290 millió dollár árbevételt generált, a megrendelések értéke pedig 400 millió dollár. A magas árrésű, 160 milliárd dollár értékű rendelésállományára építve a GE újabb technológiákat fejleszt ki, évente 3-5 százalékkal növeli az üzemelő bázisra jutó árbevételt, és éves szinten több mint 15 százalékkal növeli a szoftvereladásokat.

Forrás: IP

Leave a Comment