Tízmilliárdos telephelyfejlesztést indít az EPCOS Szombathelyen

A TDK csoport tagjaként működő EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. hároméves telephelyfejlesztési projektet indít a szombathelyi Csaba úton található ipari parkban.

Takács Balázs, az EPCOS Kft. ügyvezető igazgatója
Takács Balázs, az EPCOS Kft. ügyvezető igazgatója

 

A kapcsolódó beruházások összértéke mintegy 10,5 milliárd forint. Az EPCOS ezzel a projekttel Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójaként előreláthatólag további 220 új munkahelyet is teremt. A fejlesztési projekt részeként a vállalat két különálló telephelyét, lakóövezetben található gyártóbázisának átköltöztetésével, a Csaba úti ipari parkban egyesíti.

A projekt részeként 13 ezer négyzetméter területen új termelőcsarnokkal és irodaépülettel bővül a telephely. Ezen túlmenően, a gyártási tevékenységet olyan új termékek gyártásához szükséges technológiai és gépberuházási fejlesztésekkel bővítik, amelyek új autóipari alkalmazásokban kerülnek felhasználásra.

A küszöbön álló telephely fejlesztés a 2014-ben 20 éves fennállását ünneplő szombathelyi székhelyű EPCOS Kft. egyik legnagyobb építési projektje.

A fejlesztéssel, amely infrastrukturális és technológiai projektek megvalósítását is célul tűzi ki, a vállalat ismételten kihangsúlyozza a szombathelyi fejlesztési és gyártási telephely hosszú távú jelentőségét.

Mint azt Takács Balázs, az EPCOS Kft. ügyvezető igazgatója az Innoportal.hu kérdésére elmondta: a 220 új munkahelyet a következő három évben folyamatosan hozzák létre, az új állások között éppúgy lesznek termelői, gépüzemeltetői munkakörök, mint kutatói-fejlesztői pozíciók.

Forrás: IP

Leave a Comment