Tehetséges magyar fiatalok továbbtanulását támogatja a Bosch

Öt magyar fiatal részesül a Rochus und Beatrice Mummert Stiftung ösztöndíjában és kezdi meg a mesterképzést.

bosch_osztondij

 

A Robert Bosch Stiftung átal pártfogolt alapítvány, a Rochus und Beatrice Mummert Stiftung évek óta támogatja a tehetséges közép- és dél-európai diákok németországi mesterképzését. A két és fél éves ösztöndíjat idén 14 fiatal nyerte el, köztük öten – négy hölgy és egy fiatalember – Magyarországról. Ezzel ismét a magyarok képviseltetik magukat legnagyobb számban az ösztöndíjasok között. A fiatalok 2014 őszén kezdik meg tanulmányaikat az általuk választott, Németország egyik legjobb műszaki egyetemén, az RWTH Aachen képzésein, valamint Európa egyik legrégebbi egyetemén, a Kölni Egyetemen. „A Rochus und Beatrice Mummert Stiftung ösztöndíj a Bosch felsőoktatást és a mérnöki ismeretek elmélyítését támogató stratégiájának fontos része, melynek keretében a megszerzett szaktudást a fiatalok végül hazájukban kamatoztatják. Véleményem szerint a fiatalok rendkívül sokat profitálhatnak ezekből az évekből, hiszen egy-egy állás betöltésénél nemcsak a diploma, hanem a speciális szaktudás, a céges tapasztalat, a vezetői készségek, képességek is fontos szerepet játszanak. A Bosch alapítványi támogatásával a diákok mindezeket megszerezhetik, így még nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerő-piacon.” – nyilatkozta Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

A támogatásra érdemesnek bizonyult magyar hallgatók pénzügyi, vállalkozásfejlesztési, építőmérnöki, alkalmazott biotechnológiai, valamint egészségügyi mérnöki területen szeretnék elmélyíteni tudásukat. Az alapítvány pénzügyi támogatást nyújt a hallgatóknak: a havi ösztöndíj mellett biztosítást, kutatási támogatást, utazási kiegészítést és laptop-hozzájárulást is biztosít, kiváló záróvizsga esetén további zsebpénzzel is motiválja őket a még jobb eredmények elérésére.

A Rochus und Beatrice Mummert Stiftung a diákok beilleszkedésében és abban is széles körű segítséget nyújt, hogy mind szakmai, mind egyéni szempontból a legjobbat hozhassák ki a mesterképzésből. Ennek érdekében mentor segíti a diákokat, akiknek ezen kívül a volt ösztöndíjasok, és az egyetemek professzorai is segítenek. A több mint két éves képzés során a hallgatók személyiség- és vezetői készségfejlesztő tréningeken, gyárlátogatásokon vehetnek részt, valamint beleláthatnak az alapítvány működésébe.

„Egy olyan erős képzésre számítok, ahol lehetőség van tanulni és kutatni, de az elsajátított konkrét ismeretek mellett nagyon fontosnak tartom a kiegészítő képzéseket és a kialakuló kapcsolatokat is” – hangsúlyozta Héjj Dávid, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója, aki mérnöki tudását orvosi ismeretekkel szeretné kiegészíteni az RWTH Aachen falai között. A Kölni Egyetemen továbbtanuló Bereczki Anna azt mondta: „A programtól szakmailag azt várom, hogy a pénzügy és a menedzsment területéről a gyakorlatban jól hasznosítható tudást szerezzek, de szeretnék kihasználni minél több olyan lehetőséget, amely által szélesíthetem látókörömet”.

 

Forrás: IP

Leave a Comment