Technológiafejlesztés a Continental veszprémi gyárában

A veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. 321 millió forint uniós támogatást nyert a „Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása” tárgyú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

Continental Automotive Hungary Kft

 

A pályázat négy új gyártósor gépbeszerzéseit, a kiszolgáló területeken a kapacitásbővítés miatt fellépő egyéb eszközigények kielégítését, infrastrukturális fejlesztést, valamint a félautomata gyártósorokhoz közvetlenül kapcsolódó létszámbővítést tartalmazza, futamideje 2012. júliustól 2014. júniusig tart.

A „Technológiafejlesztés a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyárában” című projekttel együtt, a vállalat összesen csaknem 5 milliárd forint költségű beruházást valósít meg és 260 új munkahelyet teremt.
A Continental hazánkban öt vállalattal és hét telephellyel van jelen, több mint 6000 főt foglalkoztatva. A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi vállalata menetbiztonsági rendszerek részegységeit gyártja, kutató-fejlesztő központjában több mint 300 fejlesztő mérnök vesz részt az elektronikus vezérlésű fékrendszerek fejlesztésében, tesztelésében. A több mint 1500 főt foglalkoztató veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. évek óta a megye egyik legeredményesebb munkáltatója az árbevétel, a foglalkoztatottak száma illetve az alkalmazott technológia tekintetében.

 

A Continental az előzetes kalkulációk szerint 32,7 milliárd eurós 2012-es forgalmával világszinten a vezető autóipari beszállítók közé tartozik. Fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és rendszerek, műszerezés, infotainment megoldások, járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártójaként és szállítójaként a Continental hozzájárul a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. A Continental emellett szakértő partner a hálózatba kapcsolt autós kommunikáció terén. A vállalat jelenleg közel 170.000 munkatársat foglalkoztat 46 országban.

Leave a Comment