Tartalom-alapú multimédia indexelésről rendeztek konferenciát

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán működő Képfeldolgozás Laboratórium és az MTA SZTAKI Elosztott Események Elemzése Kutatólaboratóriuma június 17. és 19. között tartotta a 11. Tartalom-alapú Multimédia Indexelés konferenciát Veszprémben.

Pannon Egyetem

A számítógépes multimédia információ visszakeresésével foglakozó rendezvényen 13 országból több, mint 50 kutató vett részt. A konferencia résztvevői betekintést nyerhettek a jövő számítógépes alkalmazásaiba: szerepelt a közösségi média adatainak értelmezése, agresszív filmjelenetek automatikus detektálása, lézeres háromdimenziós adatgyűjtés vagy régi archív dokumentumok kézírásának
felismerése és sok más jövőbe mutató tudományos eljárás.

A 42, korábban beküldött és bírálati folyamat után elfogadott cikken kívül két meghívott előadó  legújabb kutatási eredményeit is megismerhették: Mathias Lux Klagenfurtból a felhasználói szándékok számítógépes elemzéséről, Alberto Del Bimbo Firenzéből a közösségi médiában szereplő felhasználói megjegyzések, annotációk keresésben való felhasználhatóságáról tartott előadást.

A programbizottság a legjobb cikket a szerdai záráson külön díjban részesítette.

Forrás: IP

Leave a Comment