Szerszámgépgyártó üzemet nyitott a Mould Tech Kft. Zalaegerszegen

Mintegy 250 millió forintos beruházással, uniós társfinanszírozással épült meg Zalaegerszegen a precíziós műanyag fröccsöntő szerszámokat és alkatrészeket gyártó magyar Mould Tech Kft. üzemcsarnoka, amelyet kedden avattak fel.

 

Az új üzemcsarnok átadásán Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere felidézte, a vállalkozás eddig egy 700 négyzetméteres bérelt csarnokban is európai szintű tevékenységet folytatott, de máris tervezik az alig elkészült új üzem bővítését és új technológiák bevezetését. A polgármester emlékeztetett, a kormány decemberben Zalaegerszeg, Szentgotthárd és Szombathely térségét kiemelt mechatronikai és járműipari központtá nyilvánította, amelytől az iparág szereplőinek megerősödését remélik.

Zalaegerszeg északi ipari parkjában a Mould Tech mellett hamarosan egy új gépipari és egy logisztikai vállalkozás is letelepedik, az inkubátorház tavaszra elkészülő bővítését pedig egy elektronikai cég fejlesztése is indokolta. Mindez az jelenti, hogy az önkormányzat segítségével idén az iparterületen 200-220 munkavállalóval nő a foglalkoztatás.

Molnár Gábor, a Mould Tech Kft. ügyvezetője és egyik tulajdonosa az MTI kérdésére elmondta: a mintegy 250 millió forintos beruházással – részben banki hitellel – megépített 1500 négyzetméteres gyártócsarnok megvalósításához 96 millió forintos európai uniós támogatást biztosított az Új Széchenyi Terv pályázata. A 2001-ben alapított cég gépjárművek, szórakoztató elektronikai termékek, háztartási gépek és egészségügyi berendezések, továbbá hadiipari eszközök gyártásához használatos szerszámok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

A jelenleg mintegy 40 embert alkalmazó vállalkozás létszáma az év végéig várhatóan 60-70-re bővül. Ezzel párhuzamosan újabb 300 négyzetméteres szárnnyal növelik az üzemcsarnokot, a mintegy 220 millió forintos beruházáshoz több mint 60 millió forint pályázati forrást nyertek.

A zalaegerszegi cég árbevétele a múlt évben mintegy 400 millió forint volt, de előzetes megrendeléseiknek és fejlesztési elképzeléseiknek köszönhetően idén félmilliárd forintot meghaladó forgalomra számítanak.

Forrás: MTI

Leave a Comment