Stratégiai együttműködés a Bay Zoltán kutatóközpont és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház között

Stratégiai együttműködés kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. között, elsősorban infokommunikációs eszközzel támogatott diagnosztikus terápiás és távfelügyeleti eljárások, mérnök-informatikai fejlesztések területén – közölte a Bay Zoltán Nonprofit Kft.

A megállapodás kiterjed a tanácsadásra, forrástérkép összeállításra, stratégiai projektek portfólió menedzsmentjének támogatására, beruházások szakmai előkészítésére, pilot tanulmányok összeállítására, illetve smart health megoldások fejlesztésére is.

A közleményben kiemelik, hogy a gazdaság egyik kitörési pontja a magas hozzáadott értékű, magyar kutatási eredményeken alapuló innovatív, a globális piacon is versenyképes megoldások, szellemi termékek széles körű hasznosítása. Hozzátették: a kutatóközpontok és az egészségügyi intézmények közötti együttműködések kialakítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a magyar kutatók és az egészségipari szereplők minél eredményesebben tudjanak bekapcsolódni a tudáshasznosításba.

Leave a Comment