Robotverseny és fény graffiti a Kutatók éjszakáján Székesfehérváron

Robotverseny, fénygraffiti, térképkészítés, távcsöves bemutató is szerepel a pénteki székesfehérvári programok között, amelyeket a kutatók éjszakája keretében tartanak.

robotkupa

 

Az Óbudai Egyetem Alba Regia egyetemi központja negyedszer vesz részt a kutatók éjszakája országos rendezvényén. Idén lesz légi felderítés robothelikopterrel, 3D animáció, robotverseny és fénygraffiti. Előadásokat tartanak többek között a Vénusz-átvonulás 18-19. századi megfigyeléséről, a Balaton vízminőségéről, a web múltjáról és jövőjéről, illetve a gondolat hatalmáról – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Nyugat-magyarországi Egyetem geoinformatikai karán a térképkészítés és a földmérők által használt eszközök lesznek a középpontban. Az érdeklődők előadást hallhatnak a fotogrammetria tudományáról, az űrfelvételekről, valamint betekinthetnek a barlangtérképek és barlangnevek világába.

Távcsöves bemutatóval és vetítéssel szemléltetett ismeretterjesztő előadásokkal készülnek a szervezők A Szabadművelődés Házában található Terkán Lajos bemutató csillagvizsgálóban. Kötél László, Kiss Attila, Patkó Dániel és Hudoba György előadásában arra keresi a választ, jön-e az évszázad üstököse, de szólnak az égitestek életünkben betöltött szerepéről és a magas légköri kutatóballonok szerepéről is.

Forrás: MTI

Leave a Comment