Robotkupát rendez a Nyíregyházi Főiskola

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupát Nyíregyházán.

robotkupa
Robotkupa – A kép illusztráció!

 

A Nyíregyházi Főiskola Matematika és Informatika Intézetben négy évvel ezelőtt négy taggal alakult meg a Robotintelligencia Tudományos Diákkör. Az intézményben akkor már több éve működött egy tehetséggondozó szakkör elsősorban középiskolások bevonásával, akiket a RoboCup ifjúsági versenyére készítettek fel.

A szakkör tagjai számos eredményt értek el sokszor a világ legtávolibb pontjain megrendezett robotkupákon. Maga a főiskola is évről évre helyszíne versenyeknek. Idén immár hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupát (MIRK2013-at) a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Szabolcs megyei szervezetével karöltve április 13-án a főiskola Robotfoci Laborjában.

A kupára a jelentkezési határidő 2013. február 18., a jelentkezés és regisztráció részletei, feltételei megtalálhatók a főiskola honlapján – ezen a linken.

A hazai versenyek elindításával a szervezők célja az volt, hogy Magyarország is csatlakozzon a fejlett országokban már több mint tizenhat éve folyó nemzeti és nemzetközi versenyeket és szimpóziumokat szervező ROBOCUP kutatási-oktatási projekthez. Ezeken az eseményeken 10-19 éves diákok vehetnek részt. A futball, menekítő és tánc ligákban megrendezett minősítő verseny szabályzata igazodik a 2013-as világverseny szabályzatához, amire idén Hollandiában kerül sor. A világversenyen azok indulhatnak, akiket a nemzeti minősítő verseny zsűrije „megfeleltnek” minősít.

Forrás: IP

Leave a Comment