Parlamenti képviselők ismerkedtek ifjú innovátorokkal

Pósán László, az Országgyűlés Innovációs és Fejlesztési Eseti Bizottsága elnökének felkérésére, az október 15-i bizottsági ülésen a Magyar Innovációs Szövetség, nagy érdeklődés mellett, bemutatta az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató programot, illetve versenyt.

Elsőként Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a verseny szervezőbizottságának elnöke tájékoztatta a bizottság tagjait a középiskolásoknak szóló, innovatív ötleteken alapuló projektverseny történetéről, kihangsúlyozva, hogy a 22 év során 2538 pályázat érkezett a kreatív fiataloktól, és ezek közül a szakmai zsűri 346 pályázatot részesített díjazásban, kiemelt tehetségeknek minősítve alkotóikat. Az elért nemzetközi sikerek ismertetésénél pedig kiemelte, hogy hazánk az EU Fiatal Tudósok Versenyének éremtáblázatán, 37 ország között, a harmadik helyen áll.

Ezt követően a 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három díjazottja személyesen is bemutatta pályaművét.

Zsombori Balázs Péter, a hazai verseny egyik győztese és a 25. EU Fiatal Tudósok Versenyének III. helyezettje a „PictoVerb” verbális kommunikációjukban akadályozott, ill. a nyelvi nehézségekkel küzdő embereknek segítséget nyújtó programját mutatta be.
Mérő László a hazai verseny második helyezettje és a 28. Kínai Ifjúsági Tudományos, Technológiai és Innovációs Verseny (CASTIC) különdíjasa a „Neurális haló alapú helyesírás-ellenőrző” című munkájáról beszélt.

Szabó Lóránt Zsolt hazai II. helyezett, korábbi Google díjas a „Kézbenfekvő fizika” című, fizikai kísérleteket okostelefonokon, tableteken bemutató pályamunkáját ismertette.

A képviselők elismerésüket fejezték ki a Magyar Innovációs Szövetségnek és a fiataloknak, és továbbra is figyelemmel kísérik ezt a sikeres tehetséggondozó munkát.

Forrás: IP

Leave a Comment