Pályázat: mutass be egy magyar találmányt!

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet Nagykanizsa középiskoláiban tanuló diákok részére, valamely magyar feltaláló megvalósított találmányának, újításának infokommunikációs technológiával történő bemutatására.

gyufa
A zajtalan és robbanásmentes biztonsági gyufát Irinyi János szabadalmaztatta 1836-ban

 

 

A pályázat célja, hogy felketse a fiatalok innováció iránti érdeklődését. Pályázatot nyújthatnak be egyének és legfeljebb 3 fős csoportok. A pályamunkát multimédiás (prezentáció, animáció, film stb) alkalmazással kell cd-n vagy dvd-n kiírva elkészíteni. A pályázati anyagok terjedelmét 10 percben  maximálta a kiíró.

A jeligével ellátott pályázatokat 2013. március 8. 12:00 óráig a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara (8800 Nagykanizsa Ady Endre u. 1.) címére személyesen, vagy postai úton (ez esetben a feladás dátumát vesszük figyelembe) kell eljuttatni. A kiíró egy külön lezárt borítékban kéri közölni a jeligéhez tartozó nevet/neveket, az iskola és osztály feltüntetésével.

Az elbírálás fő szempontjai: az eredetiség, a tartalmi helyesség, a kreativitás, valamint a megjelenítés esztétikája, minősége. Forrásként felhasználható az internet, monográfiák, lexikonok.

A pályázat első helyezettje 40 ezer forintos díjban részesül, a második 30 ezer, a harmadik 25 ezer forintot nyer.

További információ a nakkik@nakkik.hu e-mail címen vagy a 93/516-670 és a 30/754-3616 telefonszámokon kérhető.

Leave a Comment