Pályázat: milyen lesz a jövő internete?

Az Európai Unió által támogatott ceFIMS (Coordination of the European Future Internet Forum of Member States) projekt ismét meghirdette felhívását a Jövő Internet Díjra (Future Internet Award).

Imacon Color Scanner

 

A Jövő Internet Díjra (Future Internet Award) olyan kutatás-fejlesztési projektekkel, illetve új innovatív termékekkel, alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal lehet nevezni az infokommunikáció területéről, amelyek hozzájárulnak az új generációs internet fejlődéséhez.

A technológiai és szakmai kiválósági szempontok mellett a pályázatok értékelése során a nemzetközi bíráló bizottság kiemelten veszi figyelembe a pályázatban megfogalmazott projekt, termék, alkalmazás vagy szolgáltatás várható gazdasági, társadalmi hatását és üzleti hasznosíthatóságát.

Jelentkezési határidő a Jövő Internet Díjra: 2013. március 31.

 

A pályázat részletei és jelentkezés a projekt honlapján – ezen a linken.

 

A pályázat nyertesének kihirdetésére és a széleskörű európai elismerést jelentő díj átadására a következő Future Internet Assembly (FIA) záró ünnepségén kerül sor Dublinban 2013. május 10-én.

A ceFIMS projekt az Európai Bizottság 7. K+F keretprogramja által támogatott koordinációs projekt, amelynek célja a Jövő Internettel kapcsolatos nemzeti, regionális és európai KFI tevékenységek összehangolása, az együttműködések elősegítése. A koordinációs feladatokon kívül a projekt javaslatokat készít elő az EU Bizottság részére az EU Jövő Internet K+F kezdeményezéseire és programjaira. A Nemzeti Innovációs Hivatal tagja a ceFIMS projektet megvalósító konzorciumnak.

Forrás: IP

Leave a Comment