Ösztöndíjat kapott a Pannon Egyetem négyszáz hallgatója

Száz oktató és több mint négyszáz, ösztöndíjban részesülő hallgató vett részt a Pannon Egyetem tudományos képzését támogató, 700 millió forintból gazdálkodó projektben – ismertették pénteken a veszprémi intézményben.

Pannon Egyetem

 

A Pannon Egyetem több tehetséggondozó műhelyt tart fenn, és hét doktori iskola működik az intézményben – mondta el Gerencsér András egyetemi tanár, a projekt szakmai vezetője. A pályázat keretében további lendületet kaptak a kiemelt képességű hallgatók támogatásához.

A Pannon Egyetem és konzorciumi partnere, az MTA Agrártudományi Kutatóközpont a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében benyújtott pályázata 2011-ben 669 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, a projekt 2011. augusztus 1-jén indult és 2013. július 31-én zárul.

A “Tudományos képzés műhelyeinek támogatása a Pannon Egyetemen” című projekt célja az intézmény tehetséggondozó műhelyeinek összehangolt fejlesztése, továbbá olyan feltételek megteremtése, amelyek lehetőséget biztosítanak a tehetséges hallgatók számára tudományos kutatómunkájuk egyéni és szervezett fejlesztésére.

Az elmúlt másfél évben a projekt részeként mintegy száz oktató és több mint négyszáz hallgató több külföldi és hazai konferencián vett részt; neves vendégelőadókkal számos kurzust és képzést szerveztek.

A projekt keretében több konferenciát szerveztek, a karok képviselői pedig minden évben a Kiemelkedő tudományos eredményeket elért hallgató elnevezésű díjra jelölhettek arra érdemeseket.

Az infrastruktúrafejlesztés részeként számos nagy értékű műszert, valamint a kutatásokhoz elengedhetetlenül szükséges kutatási anyagokat, vegyszereket, laboreszközöket szereztek be – összegezte Gerencsér András.

Forrás: MTI

Leave a Comment