Összefogtak a magyar informatika gazellái

Összességében meghaladja a hétmilliárd forintot az árbevétele annak a kilenc magyarországi informatikai középvállalatnak, amely kutatás-fejlesztési  együttműködésre lépett az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomóponttal, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Informatikai Karával, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karával.

eit-ict-labs

 

A platform megalapítását az ELTE Informatikai Kar megalapításának 10. évfordulója alkalmából, május 9-én, az ELTE lágymányosi kampuszán megrendezett Neumann-napon jelentették be a résztvevő vállalkozások és az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont vezetése.

Az úgynevezett gazella, azaz gyors növekedésű vállalakozásokat tömörítő platform célja, hogy a szakterületükön világszerte elismert cégek olyan közösséget alkossanak, amely tudásmegosztásra, kutatási, szakmai és képzési együttműködésre is lehetőséget kínál. Az együttműködéshez az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége is csatlakozott.

Az egyes résztvevők közötti szorosabb összefogása mellett a vállalatok az EIT ICT Labs révén, az európai informatikai tudásközösség programjaihoz is kapcsolódhatnak. Az új informatikai középvállalati platform tagja az űrtávközlési eszközöket gyártó Bonn Hungary, valamint a tavaly Ipari Innovációs Díjat és az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. Szervezeti Innovációs Díját is elnyerő IT-biztonsági szoftverfejlesztő, a BalaBit is.

Forrás: IP

Leave a Comment