Okostelefonok 2013-ban – ahol a virtuális és valódi világ összeér

A Barcelonában február 25 – 28. között megrendezett 2013-as Mobil Világkongresszuson az Ericsson teljes képet nyújtott új termékeiről, szolgáltatásairól és megoldásairól, amelyek segítik a megrendelőket a hálózatok fejlődése, a folyamatok átalakulása, valamint az innováció és a növekedési lehetőségek kiaknázása során.

vestberg_lightbulb

 

A Mobil Világkongresszuson megrendezett éves sajtótájékoztatóján Hans Vestberg, elnök-vezérigazgató elmondta: az SAP-val megkötött együttműködés keretében a két vállalat közösen hozza forgalomba és értékesíti majd a felhőalapú, gép-gép (M2M) megoldásait és szolgáltatásait a vállalatok számára a mobilszolgáltatókon keresztül a világ minden részén. A megoldások az Ericsson és az SAP által a gép-gép technológiák terén kínált kombinált szoftver mint szolgáltatás (SaaS) termékválasztékon alapulnak.

A jobb csatlakoztathatósági és a fogyasztói igények együttesen hajtják folyamatosan előre az iparágat. Vestberg 2013 főbb trendjeiről szólva elmondta: több lehetőség jelenik meg mindenhol, még intelligensebb készülékekkel, a hálózatok, folyamatok, valamint üzemeltetés- és üzlettámogatási rendszerek átalakítására való törekvés mellett. A háttérben a fogyasztók kiváló hálózati minőség és teljesítmény iránti állandó igénye áll.

Az év végére a telefonvásárlások több mint 50 százaléka okostelefon lesz, és elsősorban a megfizethetőbb típusok lesznek jellemzőek – vetíti előre Vestberg, megjegyezve, hogy a felhasználók értékelik, ha az alkalmazások és adatok zökkenőmentesen elérhetők több készüléken is. A gépek, emberek és tartalom közötti keresztkommunikáció megváltoztatja az emberek viselkedését, a szolgáltatók üzletmenetét. Vestberg szerint az iparágban több árképzési modell lesz majd jelen – lépcsőzetes, megosztott, csomagalapú –, valamint jellemző lesz a további bővülés a digitális szolgáltatások irányába új bevételi források keresése érdekében.

“Most, hogy az internet már a zsebünkben van, a virtuális és valódi világ összeér. Az online interakciók gazdagabbá teszik az életünket, a munkánkat és szórakozásunkat, valamint ledöntik az idő és hely jelentette akadályokat. 2013 végére több mobilinternet-felhasználó lesz, mint vezetékes internet felhasználó. Idén az LTE-előfizetések száma meghaladja majd a 100 milliót.” (Hans Vestberg)

Nagy sebessége és kapacitása révén az LTE-hálózat képes kiváló minőségű tartalmat, különösen videótartalmat szállítani, pufferelés nélkül. Az LTE műsorszórás bevezetése az Ericsson új kínálata a mobilszolgáltatók és médiapartnereik számára. Vestberg a sajtótájékoztató során bejelentette, hogy a Verizon Wireless és a Telstra már aláírt a megoldásra vonatkozó megállapodást.

A tavalyi negyedik negyedévének végére az Ericsson már több mint hatvan élő LTE hálózatot szállított le világszerte. Az LTE-hálózaton futó okostelefon-forgalom mintegy 50 százaléka az Ericsson hálózatain keresztül halad.

Az LTE terén elért vezető szerep másik bizonyítéka, hogy az Ericsson támogatja a Telefónica élő bemutatóit Barcelonában, amelyek során számos összetett technológiát és viselkedési módot mutat be: 4G átadása Wi-Fi-re, LTE alapú hangátvitel (VoLTE), és integráció számos szállítón és technológiai szabványon keresztül.

Az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson az Ericsson demonstrálja az információs és kommunikációs technológia iparág terén fennálló technológiai és szolgáltatási vezető szerepét. Az Ericsson megoldásai kiváló hálózati teljesítményt biztosítanak a helyszínen, teljes körű ügyfélélmény-kezelést tesznek lehetővé, egyszerűsítik és automatizálják az üzemeltetési munkafolyamatokat, ezáltal növelve az üzemeltetési minőséget.

Forrás: IP

Leave a Comment