Nyomtasson Ön is otthon mobiltelefon-tokot!

A Nokia megosztja felhasználóival azoknak a tervrajzoknak a forrásfájljait, amelyekkel bárki elkészítheti Lumia telefonjának egyedi tokját egy 3D nyomtató segítségével.

 

A megosztott fájlok mechanikai rajzokat, méreteket, valamint a felhasznált anyagra szóló javaslatokat is tartalmaznak. A fájlok segítségével a készüléktulajdonosok egyedi tokot nyomtathatnak Lumia 820 telefonokhoz.

A finn mobiltelefongyártó bejelentése az első olyan vállalati akció, amely komoly szerepet szán a 3D printereknek.

Blogbejegyzésében John Kneeland, a Nokia egyik közösségi menedzsere arról is beszámolt, hogy a mobilcég 3D rajzok kiadásáról is döntött. A 3D nyomtatás során a designt és a méreteket tartalmazó fájlokat a printerre küldve a nyomtató rétegenként, műanyagból lassanként felépíti a kívánt tárgyat. A korai 3D printerek még csak egy színben voltak képesek nyomtatni, de a legújabb változatok már több színben képesek létrehozni a kívánt tárgyakat.

Kneeland posztja szerint a Nokia “3D nyomtatási fejlesztői csomagot” adott ki. A fájlok már elérhetők és letölthetők a Nokia fejlesztők számára fenntartott honlapjáról. A Nokia a 3D nyomtatást a szoftver- és hardverfejlesztők szélesebb közösségéhez való lehetséges kapcsolódási pontnak tartja. A forrásfájlok letöltéséhez a felhasználóknak regisztrálniuk kell a Nokia honlapján.

John Kneeland szerint a Nokia bizonyos belső feladatokra már napi szinten használja a 3D nyomtatást, amely például a prototípusok elkészítésében nyújt hatékony és gyors segítséget. A szakember szerint a jövőben a 3D nyomtatásban nagy szerepük lehet a mobilkészülékeknek, amelyek nem csupán modularitásuknak, de testreszabhatóságuknak köszönhetően is univerzális eszközök lehetnek. Kneeland szerint a 3D printerek bizonyították létjogosultságukat, és az ipari forradalom következő fejezetét nyithatják meg.

Forrás: 3Dportal.hu/BBC

Leave a Comment