Nyolcszáz milliós beruházásra készül a Magyar Hangszórógyártó Kft.

A salgótarjáni ipari parkban működő, olasz tulajdonban lévő  Magyar Hangszórógyártó Kft. (MHG) legnagyobb vevői az Opel, a Nissan és a Renault. A cég 800 millió forintból területet, raktárt bővít, és munkaerő-felvételt hirdet.

car speaker

 

Az autóipari beszállító MHG 2004-ben telepedett le a salgótarjáni ipari parkban. A cég az indulásakor mintegy 1,2 milliárd forintot fektetett be a nógrádi gyártóbázisába. Legnagyobb vevőjük az Opel, a Nissan és a Renault. A cég, termelésének bővítésére, közvetlenül az autóipari válság előtt negyed milliárd forintot költött gyártócsarnokának bővítésére és mintegy félmilliárd forintot fordított új gyártósorokra, berendezésekre.

Gyuró Imre üzemigazgató az MTI-nek elmondta: a megrendelések bővülésén túl azért is fejlesztenek, mert egyre nagyobb hangszórókat szerelnek be az autókba, ami nagyobb raktárkapacitást kíván. Az MHG Salgótarjánban jelenleg 265 főt foglalkoztat, egy bátonyterenyei rehabilitációs cégnél további 40 főnek adnak munkát, diákmunka keretében pedig átlagban további 15 főnek nyújtanak pénzkereseti lehetőséget.

A cég a hamarosan induló beruházásával – a piaci igényektől függően – húsz, de akár negyven fővel is bővítheti idén a létszámot. Az MHG árbevétele tavaly 5,1 milliárd forint volt, és az idén is hasonló bevétellel számolnak, miközben az induló újabb beruházás ellenére nyereséget terveznek – tette hozzá az üzemigazgató.

Forrás: IP/MTI

Leave a Comment