Nemzetközi versenyeken is bizonyított a koaxális hangszóró

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által meghirdetett 21. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny fődíjasát, Papp Gergelyt a Magyar Innovációs Szövetség két igen rangos nemzetközi versenyre is benevezte.

Papp Gergely az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen (fotó: Innoportal.hu)
Papp Gergely az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen (fotó: Innoportal.hu)

 

 

Tekintettel arra, hogy a külföldi versenyeket kiállítással kötötték egybe, ezért elengedhetetlen volt a fiatal által feltalált „Koaxális hangszóró elrendezés” című találmány hazai szabadalmi bejelentése.

A Kutatási és Technológiai Innovációs Alap terhére kiírt „Magyar szellemi alkotások hazai és külföldi iparjogvédelmi oltalmának támogatása IPARJOG_12 Program” keretében a bejelentési költségek egy részét a MISZ pályázat útján elnyerte.

Papp Gergely az EU Fiatal Tudósok Versenyén 37 ország 123 pályázója közül a Szlovák Szabadalmi Hivatal különdíjában, míg az INTEL ISEF-en (tehetségkutató innovációs versenyek világbajnoksága) 70 ország 1600 középiskolása közül III. helyezést ért el engineering kategóriában.

A találmány nemzetközi szabadalmaztatása a közelmúltban megkezdődött, melyhez a MISZ a projektbe külső partnert vont be.

Forrás: IP

Leave a Comment