Nemzeti kutatóközpont alakul infokommunikációs technológiák fejlesztésére

A Pannon Egyetem, a Kecskeméti Főiskola és Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány konzorciumi pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A konzorcium több mint 1,5 milliárd uniós támogatást nyert el.

Pannon Egyetem

 

A projekt, amelynek keretében egy nemzeti koordinációs központot alakítanak ki a Pannon Egyetemen, 2013. január 1-jén indult, a támogatási időszak 2015. március 31-én zárul.

A központ feladata a hazai szakmai és tudományos közösség felvértezése a legkorszerűbb infokommunikációs technológiák, valamint a közösségek tudásának és kreativitásának együttes használatára. Másik küldetése a korszerű infokommunikációs technológiák és az általuk elérhető üzleti modellek bevezetéséhez szükséges elméleti és bizalmi háttér megteremtése, ipari projektekben való realizálása piaci szereplőkkel közösen. Hosszú távú célja, hogy tevékenységével növelje a hazai kis és közepes vállalatok, valamint a hátrányos helyzetű régiók versenyképességét.

A tervezett projektekben számos olyan technológiai és üzleti megoldást adó kutatás is megvalósul a konzorciumi tagok és partnereik együttműködésében, amely jelentősen növelheti a társadalom és a piaci szereplők bizalmát a korszerű infokommunikációs technológiákra épülő szolgáltatásokban.

 Forrás: IP

Leave a Comment