Multidiszciplináris konferenciát rendeznek a Nyíregyházi Főiskolán

Nemzetközi Multidiszciplináris konferenciának ad otthont május 23-án a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Kara.

Nyíregyházi Főiskola (fotó: nyf.hu)

 

Az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő konferencián hat ország kutatói vesznek részt. Száz szerző illetve társszerző 38 előadással készült a rendezvényre, melyen több tudományterület új eredményeit ismertetik, illetve publikálják a konferencia angolul megjelenő kiadványában. A környező országbeli kutatók munkájának megismerésén túl későbbi közös projektek alapját is képezhetik a konferencián születő kapcsolatok, nem beszélve a hallgatói – oktatói mobilitás további növeléséről.

A társszervező erdélyi egyetemekkel 20 évvel ezelőtt kezdődött el a közös munka, amelynek következtében a nemzetközi tudományos konferencia mára egy intézmények közötti élő szövetséggé alakult át. Az utóbbi években a gépészmérnöki és a pilótaképzés fontos bázisát jelentő lengyel Rzeszówi Műszaki Egyetemmel való együttműködés is egyre szorosabb.

Mint Sikolya László, a konferencia elnöke és a kar dékánja elmondta, az eseményen ismertetett, elsősorban műszaki és agrár területekhez kapcsolódó, valamint a környezetvédelem és az energetika tárgykörébe tartozó új eredményeket az oktatásba is beépítik majd.

Forrás: IP

Leave a Comment