Milliárdos támogatást nyert a Science Park

Csaknem 2-2 milliárd forint támogatást kap a Gazdaságfejlesztési Operatív Programok (GOP) keretében megvalósuló projektjeinek megvalósítására az NI Hungary Kft. és a Synergon Integrator Rendszerszolgáltató Kft. – az erről szóló kormányhatározatot a Magyar Közlöny legfrissebb számában tették közzé.

 

Az NI Hungary Kft. Science Parkja elnevezésű projekt egy tudományos park létrehozását célozza, amely a vállalkozói és az egyetemi kutatás-fejlesztési együttműködés eddiginél szorosabbá tételére irányul.

A “Technológiai park kialakítása a Synergon Integrator Rendszerszolgáltató Kft.-nél” elnevezésű projekt célkitűzése egy adatpark kialakítása.

Az NI Hungary Kft. elképzelései megvalósításának segítésére 1,914 milliárd forint, míg a Synergon Integrator Rendszerszolgáltató Kft. 1,998 milliárd forint támogatást kap. A támogatásintenzitás mértéke 50, illetve 40 százalék.

A kormány mostani határozatával hozzájárul, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága kösse meg a projektek támogatási szerződéseit.

A Synergon Informatika Nyrt. leányvállalata, a Synergon Integrator Kft. több uniós forrásra is pályázott, ennek keretében nyerte el a Gazdaságfejlesztési Operatív Program csaknem 2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatását – közölte a társaság az MTI-vel.

A Synergon áttekintette a jelenlegi adatközponti piaci lehetőségeket és arra a következtetésre jutott, hogy a jövőben az adatközponti szolgáltatás az infokommunikációs piac egyik meghatározó színtere lesz. A jelenlegi piaci problémák megoldása érdekében a Synergon így egy 2000 négyzetméteres – a későbbiek során akár 5000 négyzetméterig bővíthető moduláris – telekommunikációs szolgáltató-semleges adatközponti létesítmény létrehozásának előkészítését kezdte meg – közölte Rácz Imre, a Synergon Integrator Kft. ügyvezetője.

A Synergon közleménye kitér arra is: a pályázat során elnyert 1 998 941 448 forint, a Synergon tőzsdén forgó részvényeire vetítve 266 forint/részvényt jelentenek. A jegyzett tőke 9304 ezer részvény, ebből 1812 ezer a saját részvény, így a figyelembe veendő részvények száma 7492 ezer.

Forrás: MTI

Leave a Comment