Mérnöktovábbképző Kurzust indít a D-Link

A D-Link, a hálózati eszközök és technológiák vezető világpiaci fejlesztője 2013 őszétől Magyarországon bevezeti háromszintű Mérnöktovábbképző Kurzusát.

mérnöktovábbképző

 

A kurzus egyes szintjei lehetőséget biztosítanak a középfokú D-Link Certified Specialist és a felsőfokú D-Link Certified Professional vizsgák letételével magasabb partnerszintek elérésére is.

A D-Link Mérnöktovábbképző Kurzus az idei évben a D-Link három kulcsterületével, a swithing, a vezeték nélküli infrastruktúrák és az IP alapú megfigyelőrendszerek területével indul. Előbbi két területen háromszintű, az IP megfigyelő technológia témájában kétszintű az oktatási struktúra.

Az alapszintű képzések áttekintést kívánnak adni a résztvevőknek, hol tart ma a technológia, milyen a piaci környezet, amelyek a típusválasztáshoz szükséges alapvető kérdések és azokra milyen válaszok adhatók. Ez a szint különösen hasznos lehet olyan, elsősorban a közszférában illetve kisvállalkozásoknál dolgozó, az elmúlt években műszaki továbbképzésekre el nem jutott hálózati adminisztrátoroknak. A képzéseknek köszönhetően átgondoltabb műszaki kiírások, közbeszerzési hirdetmények megjelenését várja a gyártó.

A középszintű képzések széleskörű ismeretek megszerzését teszik lehetővé a végfelhasználók és a rendszerintegrátorok mérnökei számára egyaránt. A D-Link termékek mellett a hálózati eszközök komplett rendszerekbe történő integrálása is jelentős szerepet kap az oktatásban. A középszinten kétnapos oktatások fele-fele arányban hands-on laborfoglalkozásokat is tartalmaznak az elmélet mellett. A középszintű képzés felkészít a D-Link online DCS mérnökvizsgájának letételére is.

A várhatóan novemberben induló felső szint a komplex hálózatokat üzemeltető integrátorok mérnökei számára biztosítják a legmagasabb szintű tudást a telepítéshez, az integrációhoz és a műszaki támogatáshoz. Felső szinten is kétnaposak képzések várhatók. A képzést követően sikeresen vehető a D-Link online és gyakorlati részekből álló DCP mérnökvizsgája.

Az oktatásokat a D-Link Magyarország budapesti Műszaki Laborjában tartja heti rendszerességgel. A labor kiemelkedő műszaki hátteret biztosít a gyakorlati foglalkozások számára: a legmagasabb tudású chassis switchek és kontrolleres Wi-Fi berendezések mellett tucatnyi IP kamera modell tesztelésére is lehetősége van a résztvevőknek.

„Legfőbb üzleti hálózati versenytársunk, a Cisco oktatásai és vizsgái ma már egy mérnök számára alapvető követelmények a piacon – legyen szó végfelhasználói vagy rendszerintegrátori állásokról. Az elmúlt években azonban sokhelyütt elmaradt a tudás naprakészen tartása illetve mind gyakrabban vált elvárássá kedvezőbb, így például D-Link termékeket tartalmazó ajánlat készítése. Ezekre a piaci igényekre ad választ most debütáló mérnöktovábbképzőnk, mely reményeink szerint néhány éven belül bekerül a piacon már elfogadott és keresett tanfolyamok sorába” – foglalta össze Ebinger Norbert, a D-Link Magyarország képviseletvezetője a Mérnöktovábbképző Kurzus indításának hátterét.

Forrás: IP

Leave a Comment