Mentor programot hirdetett a Nemzeti Innovációs Hivatal

Innovatív kezdő vállalkozások mentorálására indított új proramot a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) a Go!nno projekt-támogató rendszer keretében.

Nemzeti Innovációs Hivatal

 

A NIH kiemelt feladatának tekinti a vállalkozások innovációs képességeinek fejlesztését és dinamikus növekedésének ösztönzését. Ennek elősegítése érdekében a kezdő vállalkozások számára innováció menedzsment szolgáltatásokat nyújt a Go!nno fiatal innovatív vállalkozók nemzeti projekt-támogató rendszere keretében, amelynek részeként elindította az „Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása” elnevezésű programját.

Az önkéntes mentori rendszer kiépítésének több oka van: egyrészt a kezdő vállalkozások gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy hiába van egy zseniális ötletük, hiába rendelkeznek egy vállalkozás elindításához szükséges tőkével, a vállalkozás életpályájának kezdeti szakaszán olyan megválaszolatlan kérdéseik és megvalósítási gondjaik akadnak, amelyek megoldása egy tapasztalt tanácsadó nélkül szinte lehetetlennek tűnik. Másrészt a felgyülemlett problémák sokasága meghátrálásra késztetheti a tapasztalatlan kezdő vállalkozókat, ezért szükség van valakire, aki komoly szakértelemmel átsegíti ezen a szakaszon a vállalkozást és elindítja a sikeres vállalkozóvá válás és fejlődés útján.

A mentori rendszerbe bekerülők kapcsolati tőkéjük növelése mellett, új üzleti lehetőségekre is szert tehetnek, bővíthetik ismereteiket, tapasztalataikat a vállalatvezetés, vállalatfejlesztés területén, elismertséget és megbecsültséget szerezhetnek a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Mindemellett a mentorált vállalkozó ötletei, kérdései kihívást és egyúttal fejlődési lehetőséget jelentenek a mentor számára is, a tapasztalatok és a szakmai tudás megosztásával létrehozott közös eredmények pedig sikerélményt nyújtanak.

A NIH mentor programja keretében olyan vállalkozások tulajdonosait vagy vezető szakembereit keresi, akik széleskörű tapasztalatra tettek szert vállalatvezetési területen, rendelkeznek a szükséges kompetenciákkal egy vállalkozás sikeressé tételéhez és készek arra, hogy önkéntes alapon az innovatív kezdő vállalkozásokkal is megosszák szakmai hozzáértésüket, tudásukat.

A mentorok feladata, hogy önkéntes alapon vegyenek részt és vállalják, hogy minimum egy éven keresztül tartják a kapcsolatot a mentorált vállalkozóval (havi egy alkalommal személyesen, illetve online módon akár több alkalommal). A fejlődés nyomon követése érdekében az elért eredményekről és a további célokról havonta fél-egy oldalas összefoglalót készít a mentor és a mentorált, amelyet megküldenek a NIH számára.

A Nemzeti Innovációs Hivatal programjának jelentkezési lapja elérhető a hivatal honlapján – ezen a linken

Forrás: IP

Leave a Comment