Megnyitotta ázsiai K+F központját az Audi

Kutató-fejlesztő központot nyitott a német Audi AG Pekingben, két évtized együttműködését követően – közölte a kínai média a hét elején.

Audi01

 

A központ 300 fő feletti szakértői gárdája az ázsiai piacra szánt új motor-, akkumulátor-, elektronika- és karosszéria-fejlesztéseken fog dolgozni. A laboratóriumok, a prototípusok kikísérletezéséhez szükséges műhelyek, a 3D-s alkotói környezettel több mint 8 ezer négyzetméteren találhatók.

Megismerjük a kínai és az ázsiai fogyasztók igényeit, és az ő különleges kívánságaikhoz leginkább alkalmazkodó termékeket és megoldásokat fogunk kifejleszteni – hangoztatta Rupert Stadler, az Audi elnök-vezérigazgatója az ünnepélyes átadás alkalmával a kínai fővárosban.

Az Audi eladásait tekintve 2012-ben Kínában új rekordot állított fel, 405 838 darabbal 29,6 százalékos éves növekedést ért el. A cég globális értékesítéseinek több mint egynegyede történt Kínában, míg a prémium kategóriában ez az arány több mint egyharmad volt tavaly.

A vállalat korábban jelezte, 2015-re szeretnének évi 700 ezer darabot eladni a világ legnagyobb autópiacán. Stadler emlékeztetett arra, hogy az Audi Kínában hosszú évek óta igen népszerű, s az állami autópark jelentős részét adja. “Kínában az Audi otthonra lelt, a legsikeresebb önálló piacunk a világon” – fogalmazott.

A nagy autógyárak közül nem az Audi az egyetlen, amely kínai helyszínnel kutató-fejlesztő központok létrehozásáról döntött. A Daimler AG, a Mercedes-Benz anyacége 2011 végén fogott hozzá az építkezéshez kínai partnerével. A 3 milliárd dolláros fejlesztés részeként indított beruházás várhatóan 2014-ben kezd majd működni.

Sajtójelentések szerint a japán Toyota Motor Corp. Kelet-Kínában épít egy 689 millió dolláros K+F központot. A cég legnagyobb ilyen jellegű létesítményét még az idén átadják.

Forrás: MTI

Leave a Comment