Megint az orosz Havka-papstvo nyerte a Challenge24-et

Ismét a Havka-papstvo csapat nyerte meg a budapesti Challenge24 (CH24) nevű 24 órás nemzetközi programozóversenyt. A CH24 immár Európa legnagyobb platformfüggetlen versenyének számít.

Challenge24 - 24 óra ébren
Challenge24 – 24 óra ébren

 

Az orosz versenyzők, név szerint Egor Kulikov, Petr Mitrichev és Pavel Mavrin, Dudits Ádámtól, az SAP Hungary ügyvezető igazgatójától vehették át a díjakat. Az idén 13. alkalommal megrendezett CH24-en többek között virtuális térben kellett kerékpárt irányítani, valódi lézervágót vezérelni, vagy monitorral számítógépes egeret irányítani.
A legjobb magyar különítmény a 30 csapatból álló mezőnyben a 18. helyen végzett.

Az Óbudai Egyetem, Tavaszmező utcai új épületében, négy magyar csapat mérte össze tudását a világ legjobbjaival, amelyet a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete idén tizenharmadik alkalommal rendezett meg. A verseny feladatai különböző megmérettetések elé állították a programozókat.

Először virtuális térben kellett kerékpárt irányítani és postai csomagokat eljuttatni a címzettnek, később zombikat vezettek egymás ellen a csapatok az egyesület tagjai által épített lézervágó berendezéssel.

A Challenge24 mögé idén is nagy hazai és nemzetközi támogatói közösség sorakozott fel, közülük többen saját munkatársaikat is versenybe küldték.

Az SAP Hungary főtámogatása mellett gyémántfokozatú támogatóként csatlakozott a magyar Fornax is, amely egyben a verseny megalapítója is volt 2000-ben. Emellett olyan neves nemzetközi cégek is támogatták az eseményt, mint a Google, Skype, a Yahoo!, vagy a Facebook. A Challenge24 a magyarországi vállalati szponzorok figyelmét is felkeltette, így támogatóként az NNG, a Prezi és a LogMeIn is csatlakozott az eseményhez.

Forrás: IP

Leave a Comment