Már több mint nyolcezren jelentkeztek a Tudásod a jövőd! képzéseire

Már több mint nyolcezren jelentkeztek a Tudásod a jövőd! informatikai vagy nyelvi képzéseire – közölte a a programgazda Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) a távirati irodával.

tudasod a jovod

 

A kormány 2012 decemberében hirdette meg uniós forrásból finanszírozott képzési programját, a Tudásod a jövöd! projektet többek között azzal a céllal, hogy támogassa a hátrányosabb helyzetben élők képzését, különösen a munkanélkülieket, a kismamákat, a legszegényebb környezetben élőket és a 45 év felettieket. A kormány bruttó 90 ezer forintos keretösszeggel támogatja a magánszemélyek idegen nyelvi és informatikai képzését. A támogatás a költségek 95-98 százalékát fedezi, a hátrányos helyzetű kistérségekből jelentkezőknek két, másoknak öt százalék önrészt kell befizetniük.

Közleményük szerint a múlt héten újabb képző intézményekkel kötött együttműködési megállapodást a KIH. Így országszerte 141 képző intézményben 1590 képzés közül tudnak választani mindazok, akik regisztrálnak a programba. Az együttműködési megállapodással rendelkező képző intézmények névsora megtalálható a www.tudasodajovod.hu honlapon. A lista folyamatosan bővül, egyre több lehetőség nyílik majd arra, hogy minél többen részt vegyenek a programban – hangsúlyozták.

A regisztrációban és a jelentkezésben, valamint a képzések során felmerülő problémák kezelésében – az eMagyarország pontokon elérhető – úgynevezett eTanácsadói, mentori hálózat segíti. Az eTanácsadók listája szintén elérhető a projekt honlapján.

A program ideje alatt az ország egész területén ellenőrök felügyelik, hogy a képzések a jogszabályoknak megfelelően valósuljanak meg. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy mindenhol fennakadások nélkül, a jogszabályok betartásával oktatják a képzésen részt vevőket – írta közleményében a KIH.

Forrás: KIH/MTI

Leave a Comment