Már az Antarktiszról is lehet telefonálni

Az uruguayi Antel a közelmúltban mobilkommunikációs technológiát szállított az antarktiszi Déli-Shetland-szigeteken található Artigas tudományos kutatóállomásra, az Ericsson GSM-infrastruktúrájával.

Antartica_Ericsson

 

A megoldás egy olyan rádió-bázisállomáson alapul, amelyet a területre jellemző szélsőséges időjárási viszonyok, különösen az alacsony hőmérséklet és az erős szél elviselésére terveztek. Az Ericsson RBS 6102 megoldása a meglévő műholdas kapcsolat segítségével biztosít mobilkommunikációt a sziget lakóinak és az uruguayi és külföldi látogatóknak egyaránt.

A Déli-Shetland-szigetek György király-szigetén található Artigas bázist 29 évvel ezelőtt hozták létre, és egész évben működik, logisztikai támogatást nyújtva az uruguayi Antarktisz Program és egyéb műveletek keretében folytatott tudományos tevékenységekhez.

Mintegy három évtizede dolgozunk együtt az Antellel, örömmel vettünk részt velük az antarktiszi Artigas bázis csatlakoztatásának feladatában – mondta el Nicolas Brancoli, az Ericsson latin-amerikai régióért felelős alelnöke.

Brancoli szerint az eddigi kutatások is bizonyítják, hogy a kommunikáció jelentősen képes javítani az életszínvonalat, és biztosak vagyunk benne, hogy az Antarktiszon tartózkodó tudományos csapatok is rövidesen megtapasztalhatják majd ezt.

Az úttörő jellegű munka egyike világon végrehajtott legtávolabbi telepítéseknek, mivel a bázis több mint ezer kilométerre van Dél-Amerika legközelebbi pontjától.

Az Antel és az Ericsson partneri kapcsolata hosszú múltra tekint vissza, 1984-ben kezdték együttműködésüket, arra az elkötelezettségre alapozva, hogy a legjobb telekommunikációs élményt, mobil és vezetékes kommunikációt biztosítsák Uruguay minden lakójának.

Forrás: IP

Leave a Comment