Magyar mérnökök is fejleszthetik az Airbust

Az evopro Kft. bekerült a járműipari csúcstechnológiát szállító vállalatok közé – értesült az Innoportal.hu.

airbus

 

Mérnöki szolgáltatásokról kezdett tárgyalásokat a magyarországi evopro Kft. Európa legnagyobb mérnöki szolgáltatójával, az AKKA Technologieszel.

Az együttműködés alapján a magyar mérnökök szerepet kaphatnak az EADS Holding érdekkörébe tartózó Airbus repülőgépek, illetve Eurocopter heikoptereinek technológiai fejlesztésében.

Az AKKA Technologiest az Európai Unió első számú mérnöki szolgáltatójaként jegyzik, míg az evopro Kft. Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő, technológiai fejlesztésekben érdekelt vállalkozása. Az AKKA az EADS Holding legnagyobb mérnöki beszállítója, és olyan óriásvállalatokat foglal magába, mint az Airbus repülőgépgyár, vagy Európa legnagyobb helikoptergyártója, az Eurocopter.

Az evopro és az AKKA együttműködésében a repülőgépek részegységeit tervezhetik és tesztelhetik majd, de emellett autóipari és vasúti járművek technológiai fejlesztésében is közreműködhet a magyarországi cég.

Az evopro Kft.-t 2001-ben jegyezték be, a magyar tulajdonú mérnökiroda mintegy 300 villamos-, gépész- és informatikus mérnököt alkalmaz, akik számos kiemelkedő technológiai projektben vettek részt az elmúlt években, a világ több mint 30 országában.

Nem csupán a vállalatcsoport, de Magyarország számára is nagy jelentőségű megállapodás, hiszen olyan magas szintű technológia közelében mozognak magyar mérnökök, amely az egész ország versenyképességére kihathat – fogalmazott Bodnár Balázs, az evopro Informatikai és Automatizálási Kft. ügyvezetője.

Ha tehát jól használjuk fel a lehetőséget, egész mérnökgenerációk juthatnak versenyképes technológiai tudáshoz.

Az AKKA az EADS stratégiai partnereként az Airbus valamennyi projektjének, valamint Európa saját műholdas navigációs rendszerének, a Galileo-nak is részese, és az úgynevezett ERTMS (European Railway Traffic Management System – Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszer) kialakításában is szerepet kapott.

Forrás: IP

Leave a Comment