Lezárult a 26. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat

Lezárult a 26. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat. A 2017. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az Országházban, március 28-án adják át.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és néhány kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 29 pályázatot nyújtottak be különböző magyar cégek.

A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók — 2017-ben elért többleteredmény vagy többlet árbevétel –, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a 2017. évben legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból — különösen gyógyszeripar, agrár és élelmiszeripari területről — érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.

A 2017. évi Magyar Innovációs Nagydíjat tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, az NKFI Hivatal elnökének vezetésével, választja ki. Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.

A díjátadásra március 28-án kerül sor az Országház, Felsőházi Termében. A 2017. évi Innovációs Nagydíj átadására az Országgyűlés elnökét kérték fel. A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további innovációs díjakat is át fognak adni, például a legsikeresebb kezdő vállalkozás a MISZ Start-up Innovációs Díját fogja kapni.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg.

Leave a Comment