Lezárta szabadalmi jogvitáját az Egis

Lezárult az Egis Gyógyszergyár és üzleti partnere, az Actavis, valamint az AstraZeneca közötti szabadalmi per, a felek közötti megállapodás értelmében az érintett generikus termékek 2016-ban hozhatók forgalomba – közölte az Egis a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

gyogyszer

 

A megállapodás szerint az Actavis – korábbi nevén Watson Pharmaceuticals – a gyermekgyógyászati szabadalmi kizárólagosság 2016. július 8-ai lejárta előtt 67 nappal forgalomba hozhatja rozuvasztatin kálcium termékét, amely az AstraZeneca Crestor védjegyű termékének a generikus változata.

Az Actavisnak megengedett továbbá, hogy 2016. május 2-ától forgalomba hozza az Egis által kifejlesztett rozuvasztatin cink terméket. E termék 2011 augusztusában az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeletétől (FDA) feltételes törzskönyvi engedélyt kapott. Az esetleges forgalombahozatalról ugyanakkor az Actavis egyelőre nem döntött.

Az Egis és partnere közötti szerződések alapján az Egis részesülni fog az Actavis rozuvasztatin kálcium forgalmazásával keletkező jövedelméből is. E termék 2011 júniusában kapott az FDA-tól feltételes törzskönyvi engedélyt.

Forrás: MTI

Leave a Comment