Kutatási központot nyitott az InterTicket Kft. Miskolcon

Kutatás-fejlesztési központot nyitott 301 millió forintos beruházással Miskolcon az InterTicket Kft.

interticket

 

A számítógépes jegyértékesítési rendszert fejlesztő cég a projekt megvalósításához az Új Széchenyi Terv pályázatán 210,7 millió forint támogatást nyert el – közölte Liptovszky György, a társaság stratégiai igazgatója az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint az InterTicket Kft. miskolci telephelyén globális jegyterjesztési megoldás kifejlesztésén dolgozik, amely egyedülállóan átfogó rendszerben valósítja meg a jelenleg ismert csúcstechnológiákat és a tradicionális jegyterjesztési elemeket ötvöző megoldásokat.

A számítógépes kutatást segíti a központban létrehozott nagyobb teljesítményű szerverpark is. A számítógépes jegyterjesztési alkalmazás továbbfejlesztésén változó létszámban 5-12 munkatárs dolgozik – közölte.

A cég által kifejlesztett jegyértékesítési rendszer a világ négy kontinensén meglévő több ezer értékesítési pontjával egyike a legbiztosabban fejlődő rendszereknek.

A magyarországi kulturális intézmények döntő többsége az InterTicket jegyértékesítési rendszerét alkalmazza. A magyarországi partnerek mellett az InterTicket szoftverét már több mint 12 ország jelentős kulturális intézményei alkalmazzák – mondta.

Liptovszky György közölte: az 1991 óta működő cég jelenleg 34 dolgozót foglalkoztat. A stabilan nyereséges vállalkozás bevételeit folyamatosan fejlesztésre fordítják, 2013-ban néhány millió forintos adózás utáni nyereséget terveznek. Idén a terveik szerint 10 százalékkal nő majd az árbevétel.

A nyilvános cégadatok szerint az InterTicket Kft. árbevétele 3,37 milliárd forintra nőtt 2012-ben az egy évvel korábbi 3,10 milliárdról.

Forrás: MTI

Leave a Comment