Komplex technológiai innováció segíti a minőségi dialízis-kezelést

A veseelégtelenségben szenvedő betegek személyre szabott, hosszú távú túlélést biztosító minőségi kezelést kaphatnak annak az 576 millió forintot meghaladó komplex műszaki és technológiai fejlesztésnek köszönhetően, amelyhez több mint 237 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az FMC Magyarország Kft. az Új Széchenyi Terv keretében – tájékoztatta a cég hétfőn az MTI-t.

 

A Fresenius Medical Care (FMC) technológiai és informatikai fejlesztésének eredményeképpen a vesepótló ellátásra náluk jelentkező mintegy 2500 beteg személyre szabott kezelést kaphat. Az elnyert támogatás segítségével a legkorszerűbb dialízis gépeket állítják üzembe, illetve bevezetik a központi online adatrögzítést és tárolást.

A beruházással javítható a végstádiumú veseelégtelenségben szenvedő és kezelt betegek életkilátása – közölte az FMC Magyarország, hozzátéve, hogy a megfelelő minőségű dialízis-kezelés jelentősen támogatja a transzplantációra való alkalmasságot, valamint a hosszú távú túlélést és a páciensek életminőségének javulását.

A projekt leghangsúlyosabb része egy kísérleti fejlesztési munkafolyamat, ennek során új, a kialakított eljárásrendet támogató adattárházat hoznak létre meg.

Az FMC magyarországi vállalatai húsz éve vannak jelen a piacon, 700 munkavállalót foglalkoztatnak Magyarországon. Tavaly csaknem 2600 vesebetegséggel élő számára nyújtottak kezelést országszerte 23 dialízis központban. A cég 2011-es árbevétele 5,4 milliárd forint, nyeresége 54 millió forint volt. Az előzetes becslések szerint 2012-re 5,2 milliárdos árbevételre és 34,8 millió forintos nyereségre számítanak.

Forrás: MTI

Leave a Comment