Kiderült, hogy energiahatékony vállalat a MOL Petrolkémia

A MOL Petrolkémia a 2017-ben végrehajtott energiahatékonysági programjainak köszönhetően 583 131 GJ földgáz és 4 506 120 kWh villamosenergia-megtakarítást ért el. A fejlesztések és a beruházások eredményeként 32 850 tonnával csökkentette CO² kibocsátását a cég. Elkötelezettségének elismeréseként a vállalat elnyerte az Energiahatékony Vállalat díját.

A Virtuális Erőmű Program által indított Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat az energiatudatos vállalatok teljesítményét ismeri el. Az Energiahatékony Vállalat díjat olyan cégek nyerhetik el, amelyek már megvalósítottak energiahatékonysági programokat, korszerűsítéseket, beruháztak zöld energiába így jó példával szolgálnak a gazdaság többi szereplője számára. Az elismerésre pályázók energiamegtakarítását a Virtuális Erőmű Program szakértői felmérik és hitelesítik.

A MOL Petrolkémia mellett Fazekas Attila, a vállalat Termelés és energia vezető kontrollere is elismerésben részesült, elnyerte az év fiatal energetikai szakértője díjat.

A MOL elkötelezett a fenntarthatóság és környezettudatosság mellett — áll a társaság közleményében. A tavalyi évben a MOL Petrolkémiánál megvalósított energiahatékonysági fejlesztéseknek köszönhetően körülbelül 2100 magyar háztartási fogyasztóra jutó évi villamosenergia-felhasználását spórolt meg a vállalat.

„Minden projektünk esetében kiemelt helyen kezeljük a környezetvédelem kérdését. Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően csökkenthetjük energiafelhasználásunkat, szén-dioxid kibocsátásunkat. A szakértők által odaítélt Energiahatékony Vállalat díj jól példázza elkötelezettségünket. Jó példával járunk elöl” – mondta Zsinkó Tibor (képünkön), a társaság vezérigazgatója.

A MOL az idei évben is folytatja innovatív programjait, mely keretében a MOL Magyarország három üzemében, Tiszaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton is napelemparkot épít. Az így megtermelt zöldáram mintegy 9000 tonna szén-dioxid kibocsátását váltja ki.

Leave a Comment