Két „piros pont” a Panasonicnak kiváló formatervért

A Panasonic két Red Dot („piros pont”) termékdizájn díjat vehet át Breakfast termékcsaládjának merész, előremutató tervezési megoldásaiért, valamint ‘Modern Classic’ LED fényforrásainak kiemelkedő szépségéért és hatékony működéséért.

nostalgic_clear_award

 

A Red Dot díjátadó ünnepséget 2013. július 1-jén rendezik meg a németországi Essenben.

A Panasonic pirítós sütője és kávéfőzője, amelyek a teafőzővel együtt alkotják a Breakfast termékcsaládot, valamint a 40W-os LED fényforrás lenyűgözte a 37 tagú nemzetközi Red Dot zsűrit, és idén a 4662 pályázat közül ezeket nevezték meg a sikeres és innovatív dizájn legjobb példáiként.

A Panasonic Breakfast termékcsaládjának letisztult és az aktuális trendeket követő formatervezési megoldásai azért nyerték el a zsűri tetszését, mert – felismerve, hogy a modern otthonokban a konyha a kreatív alkotás legfontosabb színtere – sikerült a vevők igényeit kielégítő, enigmatikus és intelligens koncepciót alkotni, amely különböző stílusú konyhákban is megtalálja a helyét anélkül, hogy a funkció tekintetében bármiféle kompromisszumra kényszerülnénk. Különösen értékelték a jó minőségű alapanyagok használatát, amelyek csak még inkább hangsúlyozzák a termékek formatervének különlegességét.

A Panasonic LED fényforrását az innovatív és egyedülálló CMT (Centre-Mount Technology) technológiai megoldásáért méltatták, amelynek köszönhetően a fényforrás 320 fokos szögben képes fényt kibocsátani, így annak olyan fénye van, mint a vevők által már megszokott hagyományos villanykörtének. A LED fényforrások 40 ezer órás üzemidővel rendelkeznek és a hagyományos foglalatokban is könnyen használhatók, ami az embereknek megkönnyíti az átállást az energiatakarékos fényforrások használatára.

Kinya Hasegawa, a Panasonic európai tervező központjának igazgatója hangsúlyozta, hogy az európai vevők különleges igényeire tekintettel a cég termékei holisztikus megközelítést követve innovatív műszaki megoldásokat tartalmaznak.

Peter Zec, a Red Dot Díj alapítója és a szervezet vezérigazgatója szerint a kiváló formaterv és az üzleti siker manapság kéz a kézben járnak. A Red Dot 2013 győztes termékei a mai magasan fejlett dizájn kultúra és dizájn ipar legkiválóbb képviselői. Ma már egyre nehezebb eldönteni, hogy a jobbnál jobb formatervvel rendelkező termékek közül melyik érdemelheti ki a legjobbnak járó kitüntetést. Gyakran csak a részletekben jutnak érvényre a minőségbeli különbségek. Ennek ellenére meggyőződésem, hogy azok a termékek, amelyek a kritikus tekintetű nemzetközi Red Dot zsűri bírálatán megfeleltek, nem simulnak bele a mezőnybe és képesek lesznek a globális piaci versenyben is megállni a helyüket.

A Panasonic Breakfast sorozata valamint a 40W-os ‘Modern Classic’ LED fényforrás 2013. július 2. és 28. között lesznek megtekinthetők az esseni Red Dot Dizájn Múzeumban.

Forrás: IP

Leave a Comment