Jelentős innovációs teljesítmények születtek 2016-ban

Összesen hét innovációs díjat  köztük a Magyar Innovációs Nagydíjat adják át az Országházban, március 29-én. A zsűri elsősorban a gazdasági mutatók  2016-ban, az üzleti hasznosítás során elért többleteredmény vagy többlet árbevétel  alapján választja ki a legnagyobb jelentőségű innovációkat.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására 38 jelentős innovációs teljesítményt nyújtottak be különböző magyar cégek. A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása, elsősorban a gazdasági mutatók  2016-ban elért többleteredmény vagy többlet árbevétel , valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választotta ki a 2016-ban legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból  különösen műszeripar, az informatika és a gépipar területéről  érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.

A 2016-os Magyar Innovációs Nagydíjat tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, az NKFI Hivatal elnökének vezetésével, választja ki. Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.

A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további hat innovációs díjat – az Ipari Innovációs Díjat, az Agrár Innovációs Díjat, a Környezetvédelmi Innovációs Díjat, az NFM Fejlesztési Innovációs Díját, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díját, valamint a MISZ Start-up Innovációs Díjat – adnak át.

Leave a Comment