Itthon is menő a nagy kijelző és az LTE

Hazai kutatócégek felmérései azt mutatják, hogy az okostelefonok térnyerése tovább folytatódik, és egyre növekszik a kereslet a nagyobb méretű, LTE képes készülékek iránt.

GALAXY Note 3_9

 

A trendet alátámasztja a Samsung GALAXY Note család kiemelkedő népszerűsége is: az újonnan eladott 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőjű okostelefonok 99,5 százaléka is közülük került ki.

A GfK felmérése szerint a 2012 decembere és 2013 májusa között hazánkban vásárolt mobiltelefonok valamivel több mint fele, 50,6 százaléka okostelefon volt, és egyre növekszik a kereslet a nagyobb méretű okoskészülékek iránt. A kutatásból kiderült, hogy az 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőjű okostelefonok között a Samsung GALAXY Note család sikere elsöprő: ebben a méretkategóriában az eladott okostelefonok 99,5 százaléka volt első vagy a második generációs Samsung GALAXY Note.

Magyarországon is egyre nagyobb a kereslet a magasabb kategóriájú, nagyobb kijelzős okos eszközök iránt. Míg a tavaly még a 3 hüvelykes kijelzős belépőszintű telefonjaink voltak a legnépszerűbbek, addig idén már a 4 hüvelykes kijelzővel szerelt középkategória viszi a prímet – mondta Kunos Balázs, a Samsung Magyarország informatikai és mobil divíziójának vezetője.

Érdekes tény, hogy míg hazánkban az eladott telefonkészülékek kevesebb mint 10 százaléka felsőkategóriás, addig Hong Kongban a teljes mobiltelefon értékesítés 16,8 százalékát önmagában a GALAXY Note család teszi ki, ráadásul a Távol-Keleten elsősorban a nők körében népszerűbbek ezek a nagyobb, notesz jellegű okostelefonok.

A csúcskategóriás készülékeknél már alapfunkció a 4G-képesség, de a gyártók a közepes árfekvésű okostelefonokba is egyre inkább beépítik azt. Az eNET-tel 2013 szeptemberében végzett közös kutatásunk szerint Európa nyugati felén az újonnan eladott mobiltelefonok közül már minden harmadik képes 4G hálózatra kapcsolódni  – mondta Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Mobilszolgáltatóként a Telekom is arra törekszik, hogy elérhető árú, 4G-s díjcsomagok kialakításával ösztönözzék a szolgáltatás használatát. Mára megvalósult Budapest és a nagyvárosok teljes lefedése, országos viszonylatban a lakosság közel 40 százaléka számára érhető el a 4G szolgáltatás.

A nagyméretű 5,7 hüvelykes, Full HD Super AMOLED kijelzőjű Samsung GALAXY Note 3-mal teljessé vált a Magyar Telekom 4G-képes Samsung okostelefon-kínálata. A készülék prémium kialakítást kapott: elődeinél könnyebb és vékonyabb is lett, továbbá puha, finom tapintású, bőrhatású, a szélén varrásokkal díszített hátlappal szerelték fel. Az időtlen stílus és a tartós kialakítás kedvelői szeretni fogják a készülék oldalának csipkézett mintázatát. A Note 3 még nagyobb teljesítményű akkumulátorral büszkélkedhet, így még hosszabb ideig áll rendelkezésre. 13 megapixeles hátsó kamerájával kiváló minőségben rögzíthetjük életünk minden pillanatát, akár rossz fényviszonyok között vagy még mozgás közben is. A Samsung GALAXY Note 3 a kategórián belüli rekordméretű, memóriával rendelkezik, így igazán nagy teljesítményt és gyorsaságot garantál.

Használatát a hozzá járó S Toll teszi igazán különlegessé, amely jegyzetelés mellett rajzolásra, sőt grafikai munkákra is kiválóan alkalmas. Idén ez az S Toll is megújult: a rajta található gomb megnyomásával új funkciók tárháza áll rendelkezésre, így a felhasználók számtalan újabb módon és még könnyebben fejezhetik ki önmagukat.

Forrás: IP

Leave a Comment