Ismét a Pannon Egyetemen rendezték a gyártás-automatizálás konferenciát

 

A Pannon Egyetem idén már második alkalommal ad otthont a Gyártás-automatizálás konferenciának, amelyet 2013. május 21-22. között rendeznek Veszprémben a Méréstechnikai, Automatizálási és Informatikai Tudományos Egyesülettel együttműködve.

pannon egyetem siemens

 

A konferencián mintegy 50 előadás hangzik el 12 szekcióban, amelyek a legújabb ipari és tudományos eredményeket mutatják be az érdeklődőknek.

A plenáris megnyitó vendégeit Friedler Ferenc rektor köszöntötte. Dale A. Martin, a Siemens elnök vezérigazgatója a megnyitón hangsúlyozta, a Siemens Városi Nap kitűnő alapot biztosít az együttműködésnek, és a hallgatók megismerhetik a céget. A kapcsolódó sajtótájékoztatón a Pannon Egyetem és rangos nemzetközi cég együttműködési megállapodást írt alá, melyben oktatási, kutatási, kutatás-fejlesztési és szakmai képzési tevékenységük hosszú távú összehangolását rögzítik a felek.

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere köszöntőjében elmondta, a Városi Nap egy nagy hagyományokkal rendelkező város, gazdasági társaság és komoly múltú egyetem közös eredménye.

A jövő kulcsa az ipar és a kutatás együttműködésében rejlik – emelte ki köszöntőjében Monostori László, a Méréstechnikai, Automatizálási és Informatikai Tudományos Egyesület (MATE) elnöke.

Az előadások témái: a gyártási folyamatok automatizálási eszközei, megoldásai, az automatizálásban felhasznált robottechnológia, ipari kommunikációs hálózatok, életciklus menedzsment és gyártástervezés. A konferencián újdonságként bemutatják kutatási eredményeiket az Országos Tudományos Diákköri Konferencia témában érintett legjobb hallgatói. Kiállítók és támogatók: Biomarker, CAD Design, Continental, graphIT, Infocontrol., Magyar Elektronika, National Instruments, S6 Mérnök Iroda, Siemens, Trodimp-R.

A programmal együtt rendezik a Siemens multidivíziós szakmai eseményét, a Városi Napot Veszprémben május 21-én. A legmodernebb technológiai újításokat felvonultató esemény egyik kiemelt programja az Energiahatékony megoldások a Siemenstől című szimpózium, melyben az épületek energiahatékonyságáról hallhatnak előadásokat érdeklődők, majd szakmai kerekasztal beszélgetéseken, személyes konzultáción vehetnek részt. A programon bemutatkozik a Siemens Egészségügyi szektora is workshop és szakmai fórum keretében.

Az 1952-ben alakult Méréstechnikai, Automatizálási és Informatikai Tudományos Egyesület célja, a méréstechnika és automatizálás tudományával, és annak alkalmazásával foglalkozó ipari, kutatási és oktatási szereplők közösségének kialakítása, és a résztvevők közötti információ megosztás és együttműködés előmozdítása. A MATE nonprofit, civil szervezet, s mint ilyennek, célja, hogy elsősorban tagjai számára a közösségi és egyéni igényeket kielégítse, számukra  szolgáltatásokat biztosítson az önszerveződés elve alapján. Tagjai között megtalálhatóak a szakma kiválóságai, kik tudományos elismerései, tapasztalatai biztosítják a magas színvonalú megoldásokat a fejlődés érdekében épp úgy a magánszemélyeknek, mint tagvállalatainak. Az internetes kommunikáció lehetőségével biztosítják tagjaik számára a gyors, pontos információcserét. Konferenciáikon pedig, a szakmai eszmecsere mellett biztosítják a mai rohanó világban talán kisebb prioritást élvező személyes találkozás lehetőségét.

Forrás: IP

Leave a Comment