Ismét 24 órás programozási versenyt rendeztek a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara hetedik alkalommal hirdette meg a 24 órás Programozási Versenyét, amelyre idén rekordmennyiségű, 18 csapat nevezett.

24 órás programozói verseny a Pannon Egyetemen

 

Április 3-4-én Veszprémben a legjobb nyolc csapat bizonyította problémamegoldó képességét csapatmunkában egy érdekes feladat megoldásával.

A csapatok sikerének egyik kulcsa, hogy a képzésben kiemelt hangsúlyt kap a programozás oktatása, a csoportmunka elsajátítása és az állóképesség javítása. A verseny technológiája nem kötött, tematikája minden évben a szakterület valamely érdekes kihívására keres választ, ami idén a vezeték nélküli kommunikáció, korlátos erőforrásokkal.

Az idei verseny érdekessége, hogy a végső sorrendet egy ún. „párbaj” döntötte el, amelyet április 4-én 10 órától élőben követhettek a Pannon Egyetem B épületének aulájában. Az elmúlt évekhez hasonlóan a verseny összdíjazása 1 millió Ft, amelyhez a Hallgatói Önkormányzat is jelentős hozzájárulást nyújtott.

A végső párbajt, így az idei versenyt a háromfős Coder Commando csapat nyerte meg, amelynek csapatkapitánya Mokcsay Ádám, tagjai Farkas Gábor és Kovács Balázs, mindannyian harmadéves mérnökinformatikus alapszakos hallgatók. A verseny második helyezettje a PieRats csapata lett, Szabó László csapatkapitány, valamint Sörös Soma és Papp Dénes tagok párbajstratégiájának köszönhetően. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a S.Ö.R. csapata állhatott fel Róth Gergő csapatkapitány, valamint Klein Ferenc és Orosz Ákos.

A 24 órás Programozási Verseny olyan készségek alapján méri a hallgatókat, melyek a munkaerőpiaci versenyképességüket alapvetően meghatározzák, mint például a problémamegoldó készség, és a hatékony együttműködés csapatmunkában vagy az állóképesség.

A csapatok feladata olyan program létrehozása, ahol hangjelek segítségével adatokat tudnak küldeni egyik számítógépről a másikra. A hangjelek küldése normál hangszórók, fogadásuk mikrofonok segítségével történik. A megoldások értékelésénél figyelembe veszik az átvitel sebességét, az áthidalható távolságot, a zavartűrést, az előadás és a megvalósítás technikai színvonalát. A verseny 24 órája alatt elkészül egy előzetes rangsor, a végső eredményt a párbaj dönti el, ahol a csapatok javítani, vagy rontani tudnak az eredményükön. A versenyfeladat megoldásához az eszközöket a Delta Services Kft. biztosította.

Forrás: IP

Leave a Comment