Inviteles szakember vezeti az IVSZ adatközpont munkacsoportját

Béres Andrást, az Invitel vállalati szolgáltatás portfólió menedzsment vezetőjét választották meg az Informatikai Távközlési és Elektronikai Vállalatok Szövetsége (IVSZ) Adatközponti munkacsoportjának vezetőjévé.

Az Invitel DataCenter
Az Invitel DataCenter

 

Az Invitel több mint tíz éve üzemeltet adatközpontokat, így az egyik legtapasztaltabb szolgáltatónak számít ezen a területen. A vállalat négy fővárosi adatközpontjából, több, mint 400 üzleti ügyfelet szolgálnak ki jelenleg.  A cég ügyfelei között olyan nagyvállalatok találhatók, mint a WizzAir vagy az MKB, a középes méretű vállalati ügyfelek mintegy ötöde vesz már igénybe valamilyen ICT szolgáltatást – mondta el Béres András.

A nemzetközi trendek az előfizethető informatikai szolgáltatások előretörését mutatják. Hódítanak a cloud és a hoszting alapú megoldások. Az ország versenyképessége bizonyos szempontból azon is múlik, hogy a hazai vállalatok képesek lesznek-e lépést tartani vagy lemaradnak technológiában a világtól. Noha az adatközpontok biztonság, megbízhatóság és költségek terén is előnyös megoldásokat adnak, a hazai vállalatvezetők még nem ismerik eléggé ezeket a lehetőségeket.

Forrás: IP

Leave a Comment